2001. aastal ilmus 11 lehenumbrit (augustis ei ilmunud) ja 2002. aastal 11 lehenumbrit (novembris ei ilmunud).

 Jaanuaris, veebruaris ja märtsis on üks lehekülg mõeldud lastele - värvi ja saada tulemus Tori kooli raamatukogule; novembris on lastele lahendamiseks piltristsõna.

 Jaanuari-, veebruari-, mai- ja novembrikuu lehtedes annab vallavanem Jüri Puust ülevaateid Tori valla tulevastest vägilastest - tõstjatest ja nende tulemustest ning treenerist Albert Ojast. Medaleid tõid Jüri Puust (sünd. 1990. a), Kaspar Võigas, Rolf Adamson, Hindrik Usin, Siim Võigas, Jaan Puust, Helin Roosileht, Helen Mürel, Piret Puust, Ander Kolk nii Mõisakülast, Puhjast, Kõrvekülast, Tõrvast, Kuremaalt, Tihemetsast, Paikuselt, Sindist.

 Uudised aastast 2001

Jaanuarikuus kirjutab 7. klassi õpilane Holger Haas Viira Kooli rõõmudest - ringide tööst, koolilehe väljaandmisest, silmapaistvatest sporditulemustest, erilistest üritustest, õpilasomavalitsuse osast koolielus ja suurimast murest - õpilaste vähenevast arvust. Veebruaris antakse teada Tori kiriku uuest juhatusest ja nõukogust. Toimetaja Riina Timberg selgitab, miks ei õnnestu lehe ilmumist seostada kindla kuupäevaga - see sõltub vallavolikogust. Uudiseks on see, et toimetusele saab kirju saata elektronpostiga!

 Märtsikuu ajalehe esiküljel on pealkiri: Tori vald - Sindi linn - Paikuse vald - Tootsi vald - haldusterritoriaalse reformi ettepanekust. Räägitakse ühinemise argumentidest: kõigil ühinejatel on sarnane taust - nad on kuulunud Tori kihelkonda ning territoriaalne ühtekuuluvus. Uus moodustuv vald on võrdlemisi kompaktne. Vallad paiknevad ühises arenguvööndis, mis baseerub neid siduval tehnilisel infrastruktuuril (Pärnu-Rakvere ja Pärnu-Tori mnt). Lisaks on osapooli siduvad atraktiivsed piirkonnad Pärnu jõgi ja Soomaa rahvuspark.

 Uus kujunev vald saab olema mitmekülgse majandusstruktuuriga, kus on üheltpoolt Paikuse-Sindi arenev ettevõtluspiirkond, Tori tugev põllumajanduspotentsiaal ja rahvusvaheliselt arvestatav Tootsi turbatööstus. Samas Tootsi kuulumine uue valla koosseisu aitaks leevendada ülimonofunktsionaalsusest tulenevaid probleeme. Vallakeskuseks on pakutud Sindi linna. Kirja on pandud vajalikud investeeringud. On antud hinnangud eelarvele, tööhõivele, ettevõtluse arengule, tehnilisele ja sotsiaalsele infrastruktuurile. Huvipakkuv on demograafilise olukorra kirjeldus.

Toimetaja kirjutab pikemalt oma kogemuste põhjal koolivägivallast, mida tasub üle lugeda ka täna.

23. aprillil toimus Tori kirikus vabariikliku ja võib-olla ka rahvusvahelise tähtsusega üritus - EELK Tori kogudus nimetati Püha Jüri koguduseks ning Tori kirik nimetati Eesti sõjameeste mälestuskirikuks. Alguse sai traditsioon jüritule viimine erinevatesse Eesti paikadesse. 18. mail külastas peaminister Mart Laar Tori kirikut.

 Juulikuu numbris on pikem kokkuvõte 5. augustil toimunud kodukandipäevast. Kui varasematest aegadest mäletati professorite ja teenekate koduloolaste ettekandeid, siis sel korral said jutujärje enda kätte noored kodu-uurijad. Esmakordselt oli liidetud kodukandipäev ja heakorrakonkursi tulemuste avalikustamine. Kodukandipäev jätkus Taalis koos pillilugude ja tantsuga. See oli üle pikkade aegade rahvarohkeim kodukandipäev. Merle Adams ütles, et kõige selle rahvahulga keskel oli hea tunda, et olen üks nende seast.

Oktoobri-, novembri- ja detsembrikuu lehes avaldatakse kohvilauavestlus sidetöö veterani Hilja Vanaga, kes värvikalt jutustab oma elust, sellest, kuidas temast sai torilane. Väga huvitav on lugeda sidetöö elu-olu alates 1942. aastast, saame aimu selleaegsest liikluskorraldusest, millised olid sidetöötajate kokkupuuted ja suhted kolhoosidega, mis juhtus Tori rahvamaja lavalaudadel.

Miks on nii, et ühel inimesel õnnestub kõik, mida ka ette ei võtaks, teisel aga mitte miski? Ehk põhjus on täpsuses ning oskuses aega planeerida. Kuidas on lood sinuga? Kui tahad leida neile küsimustele vastuseid, otsi üles 2001. aasta oktoobrikuu vallaleht!

Uudiseid aastast 2002

Selle aasta ajalehtedes kajastatakse palju teavet väljaspool valda toimuvast. On artikleid statistikaametilt, Euroopa Liidu maaelu arengu poliitikast, teateid maakonnast ja riigist. Igas numbris on toodud välja nimepäevad. Lugeda saab nalju laiast maailmast.

Alates veebruarist ilmub uus rubriik Hillar Kohvi sulest - tosin küsimust, vastajateks Jaksi Milla, Jaanus Kallaste, Leida Juurikas, Helju Tombak, Lilli Kask, Maret Ero, Heinrich Miller, Kalev Mitt, Hilda Vaiksaar.

Jaanuarilehes teeb kooli hoolekogu kokkuvõte Tori põhikoolis läbiviidud riiklikust järelvalvest. Kooli juhtimise ja õppekasvatustöö korraldamisega jäädi rahule. Koolihoone vana osa vajab remonti, probleemina mainiti logopeedilise abi puudumist.

Maikuus saavad sõna Tori gaidid, kes on koos käinud alates 1999. aasta sügisest. 23. juunil pidas külapäeva Piistaoja, kokku tuli üle 150 inimese.

Juulis vaadati üle valla kaunimad kodud, lasteasutused, tootmisettevõtted, turismiettevõtted. Kodukandipäev viidi sedakorda läbi Seljal. Ürituse loetelusse lisati spordivõistlused, ekskursioon kaunitesse kodudesse ja tantsuõhtu.

Kokku võistles 11 küla, spordivõistlustel osales ligikaudu 200 inimest.

Oktoobris räägitakse mõne sõnaga valimistest. Vallavolikogu esimeheks valitakse Ahti Kukk ja vallavanemaks Enda Link.