Torma vallavanem Triin Pärsim tuletas oma kõnes meelde, et lõppev aasta on pärandikultuuriaasta. "Oma teadmise, oskuste ja kogemusetega kannavad endas pärandikultuuri kaasas ka eakad. Väga oluline on selle pagasi edasi andmine järeltulevatele põlvedele, " lausus omavalitsusjuht, kes peokorraldajatele Eckard Klugile ja Luule Väinale jõuludeks küünla kinkis. Toitlustusettevõtja Luule Väin koos oma abilistega oli lauale küpsetanud ka koduleiba ja valmistanud jõulupraed ja piparkoogid. 

Muusikaliselt sisustasid koosviibimist ansambel, milles laulavad ja mängivad Eckard Klug ja Priit Tali Sadala kandist ja Pauli Valteri Mentu Põltsamaalt. Tugev naerupuhang tekkis saalis aga siis, kui Eckard Klug koos nõudlikuks prouaks rõivastunud Valdi Reinasega lustaka kuplee esitas.

Eckard Klug ja Valdi Reinas kupleed esitamas. Foto: Pille Tutt

Aleksander Eelmaa Linnateatrist ja vabakutseline näitleja Garmen Tabor rääkisid teleseriaalist "Õnne 13" ja ennekõike filmimisest Tallinna lähedal asuvas Esko talus, mida sarjas tuntakse Uuevariku taluna.

"Esko talus valmistakse jogurtit ja juustu ja nii on juustutaluks kirjutatud ka Uuevariku talu. Televaatajad on seriaali "Õnne 13" tõeliselt omaks võtnud ja paljudel inimestel on raudne reegel laupäeval kell 20 30 telerite ette istuda. Sarja jätkumine on sõltulnud ja oleneb ka tulevikus suuresti rahastamisest," rääkisid Tabor ja Eelmaa. 

"Selliseid koosviibimisi võiks maapiirkondades märksa sagedamini toimuda. Kindlasti osaleksid nendel meelsasti ka kutselised näitlejad," arvasid nad.

Sadala Külade Seltsi juhatuse esimees Pille Tutt, kes on ka Jõgevamaa rahvakultuurispetsialist, rääkis näitlejatele ühest paikkonna kultuurisündmusest - Sadala Külade Teatripäevadest, mis esmakordselt toimusid tänavu suvel, korraldatakse ka järgmisel aastal ja tulevikuski  "Loodetavasti tulevad Garmen Tabor ja Aleksander Eelmaa harrastusteatrite üle-eestilisele ettevõtmisele kaasa elama ja võimalik, et viivad isetegevuslastele läbi ka mõne koolituse," ütles Tutt.

"Eckard Klugi korraldatud jõulupidu ootame alati huviga ja meeleolukate etteastete ja maitsvate toitude tõttu jääb see sündmus alati meelde. Kõige parem kink, mida väärikamas eas inimesed jõuluvanalt soovida võiksid on tervis," ütles Sadalas elav Malle Sabas.

"Sadala rahvamajas on pidevalt midagi toimumas. Selle kandi rahvas paistab oma kultuurihuvi ja tegutsemistahte poolest silmas kogu Torma vallas," arvas Ain Tarum Rääbiselt.

Torma valla eakate peo korraldustoimkond ja esinejad. Foto: Priit Tali