Kõrge sihi on sel aastal seadnud meie ajaloohuvilised õpilased, sest ajaloo- olümpiaadi piirkonnavoorus saadi väga häid tulemusi. Olümpiaad toimus 11. veebruaril Otepää gümnaasiumis ja seal osales 17 õpilast, kellest 9 said 1.- 3. koha.

Gümnaasiumiastmes toimus mõõduvõtmine teemade kaupa. Vana-Rooma ja ristiusu tekke teemal sai 1. koha Sille Lääs, 2. koha Kelly Viks ja 4. koha Urmo Kannukene. Rootsi aja teemal sai 3. koha Anett Kikas. Maailm 20. sajandi alguses ja Esimese maailmasõja teemal sai 2. koha Kristiina Omuk, 3. koha Silvia-Helena Priilaht, 4.-5. kohta jagas Kaidi Avloi, samuti osalesid Edward Kõvask ja Keidi Piller.

Põhikooli astmes jagunesid auhinnakohad järgmiselt: 6. klassi arvestuses sai 1. koha Taido Purason; 4.-5. koha Beatrice Veske; 7. klassi arvestuses sai 2.-3. koha Rasmus Tõnisson, 4. koha Sander Lepik, osalesid Eneli Uusmets, Erlis Sprenger; 8. klassi arvestuses sai 2.-3. koha Triin Jaansalu; 9. klassi arvestuses 1.-2. koha Mare Vahtre. Kõiki õpilasi õpetas ja juhendas Eve Tilk, välja arvatud Triin Jaansalu, keda õpetas Sirle Jõgi.

16. veebruaril toimus "Nuputa" vabariikliku võistluse eelvoor, millest võttis osa kaks meie kooli võistkonda. Võistkond koosseisus Helen Hiiob, Laura Jaakson, Michael Kevin Karlson ja Andreas-Edmunds Ereline said võistkondlikult 3.-4. koha, ning Allan Alikas, Miko Sein, Andres Holts, Roland Uuspalu said 6. koha.

Peastarvutamises olid paremad 10 punktiga Allan Alikas ja 9 punktiga Miko Sein. Õpilasi õpetasid ja juhendasid Hiie Kokamägi ja Aivi Mehide.

10. märtsil toimus Valga gümnaasiumis maakondlik inglise keele olümpiaad 6.-9. klasside õpilastele. Tõrva gümnaasiumist osales 17 õpilast. Oma vanuseastmes sai 1. koha Andres Holts, 2. koha Gredy Lillipuu, 2.-4. koha Rannar Park, 5. koha Taido Purason, 5.-6. koha Tiina-Linda Tammistu.

Oma kooli esindasid veel paremusjärjestuses Markus Novikov, Sven Veskijärv, Marel Jaama, Beatrice Veske, Karl Karpov, Kert Päss, Meelis Matvei, Tarmo Varov, Nele Tomson, Mattihias Markus, Marian Orav ja Rasmus Tõnisson. Õpilasi õpetasid ja juhendasid Kersti Sults ja Evelyn Kadak.

13. märtsil toimus arvutipõhine emakeelepäeva viktoriin, milles osalesid kaks 5. klassi meeskonda ja üks 6. klassi meeskond. Kuigi kohapunktid jäid teistele võistkondadele alla, olgu siinkohal siiski ära nimetatud kõik osalejad: Pamela Paul, Kadi Tisler, Girli Kallo, Michael Kevin Karlson, Tarvi Drenkhan, Angela Sööt, Karl Martin Volver, Kristopher Raik ja Karl Aleksander Sloog.

30.-31. märtsil toimus iga-aastasele teatrikuule omaselt Valgamaa teatrifestival, millest võtsid osa Tõrva gümnaasiumi õpilased nii kooli kui ka kultuurimaja lipu all Eevi-Eve Valliste, Laine Tangsoo ja Külli Alumäe juhendamisel. Samuti osalesid mõned meie endised ja praegused õpilased MTÜ Kungla etenduses Siiri Põldsaare ja Reet Laanoja lavastatud tükis „Arukas blondiin".

Vabariiklikule festivalile otsustati edasi saata 1.-4. klassi vanuseastmes etendus «Lobiseja vanaeit», juhendaja õp Eve Valliste, ja gümnaasiumi vanuseastmes etendus «Head tüdrukud on ju alati vait!», juhendaja Külli Alumäe (Tõrva kultuurimaja Hingevärvid). Laine Tangsoo juhendamisel mängiti ka seekord nagu igal aastal õpetaja enda kirjutatud ja lavastatud etendust pealkirjaga „Presidendiball". Nopiti ka hulgaliselt eripreemiaid: etendus «Lobiseja vanaeit»: suurepärane eide ja taadi duett - Joosep Rüütel ja Aleksander Alikas; etendus «Kakuke»: väga särav Kakukese roll - Marius Vister; etendus «Head tüdrukud on ju alati vait!»: rolli emotsionaalse soorituse eest - Elis Haavasalu; etendus «Presidendiball»: reporteri eheda rollisoorituse eest - Karl Kirt. Veel said eripreemiaid meie kooli õpilased, kes löövad kaasa MTÜ Kungla teatritrupi etenduses «Arukas blondiin »: eriti särava esituse eest - Kristi Koppel, ja tõelise aruka blondiini preemia - Deivi Kivi.

Eks alati teeb heameelt, kui meie kooli õpilased ennast ka mujal suudavad tõestada ja läbi lüüa ning sellega avaldame tänu ka kõikidele juhendajatele- õpetajatele, kes meie lastega ka väljaspool koolimaja tegelevad. Aitäh! 10. aprillil toimus võistkondlik õpioskuste olümpiaad Tsirguliinas 4. klassi õpilastele. Nagu elus ikka, ei lähe kõik alati ladusalt ja hästi, kuid eks seegi õpetab. „Rusikasse pigistatud käega teise kätt suruda ei saa," ütles Indira Gandhi, seepärast olgem tänulikud kogemuste eest ja mingem edasi. Vaatamata kaotatud trahvipunktidele esinesid meie neli võistkonda teadmiste poolest kenasti. Juhendasid õpilasi Liia Ortus ja Laine Tangsoo.

Novembrist detsembrini toimus igaaastane UNICEFi postkaartide jõulumüük „Väike heategu". Seekord müüsid postkaarte heategevuse eesmärgil 23 õpilast. Parimad müüjad olid Katre Marit Liiv (60 kaarti), kes sai auhinnaks jalgratta, Sandra Siinmaa (55 kaarti) ja Janek Loko (47 kaarti), Sander Siinmaa (40 kaarti). Heategu algab ikka koduõuest.

Projektiga tegeleb koolimajas õpetaja Mare Saarmann. Aprilli lõpuks selgusid „Suitsuprii klassi" konkursi parimad. Osalesid konkursil 4.-12. klassid täies koosseisus. Aprilli lõpuks olid suitsuvabaks jäänud vaid pooled alustanutest: 4.a, 5.a, 5.b, 6.a, 10.a, 10.b, 11.a ja 12.a klass. Saatuse tahtel osutus võistluse võitjaks 5.b klass, kes sai preemiaks 70 eurot. 20. aprillil toimus Otepääl kolme maakonna - Tartu, Valga ja Viljandi - traditsiooniline matemaatikavõistlus „Nutikad matemaatikud". Tõrva gümnaasiumist osutusid seekord väljavalituks maakonda esindama koos Valga gümnaasiumi, Valga põhikooli, Riidaja põhikooli, Otepää gümnaasiumi ja Pühajärve põhikooli õpilastega Miko Sein, Andres Holts ja Sander Lepik.

Individuaalselt läks kõige paremini Miko Seinal, kes sai 4. koha. Meeskondlikult jäi Valgamaa seekord küll kolmandaks ja viimaseks, kuid kui seesama sõnum positiivsesse võtmesse panna, siis tegelikult tulid nad ju auhinnalisele 3. kohale!

26. aprillil toimus Valga põhikoolis maakondlik inglise keele päev 7.-8. klasside õpilaste neljaliikmelistele võistkondadele. Teema oli Šotimaa. Kodus tuli eelnevalt valmistada plakat Šotimaa kohta. Kohapeal toimus vastavateemaline viktoriin, kus tuli oma teadmisi näidata ja tuli teha ka ettekanne Šotimaast.

Plakati eest sai 3. koha 8.a klassi võistkond kooseisus Kadriann Kalamees, Karl Karpov, Valdek Ott, Kevin Sults, ning 4. koha 8.b klassi võistkond koosseisus Ethek Kalpus, Heinrich Schütz, Heilis Veesaar, Tarmo Varov.

Viktoriini tulemuste eest sai 8.a võistkond 2.-4. koha ja 8.b klassi võistkond 5.-7. koha. 7.b ja 6.b klassi ühisvõistkond koosseisus Tanel Riik, Tiina- Linda Tammistu, Markus Novikov ja Helen Hiiob said viktoriinis 2.-4. koha ning 7.a klassi võistkond koosseisus Teve Rajamets, Klaudia Sarah Kaar, Maike Talivere ja Eva-Lotta Jõemägi 8. koha. 30. aprillil toimus maakondlik matemaatikaolümpiaad 2. ja 3.klasside õpilastele. Kõige paremini läks meie koolist sel aastal 3. klassi õpilasel Joonas Möldril, kes sai 3. koha, juhendaja õpetaja Carmen Põldsalu. 2. klasside arvestuses oli meie kooli parim Janely Vahar, kes sai 10.-11. koha, juhendaja õpetaja Inna Laks.

Olümpiaadil osalesid ka Jane Moosus, Olden Puna, Ahti Kenk, Timmo Loormann, Martiina Palumaa, Eike Engelbrecht, Brit Marii Veri, Violetta Pohlasalu ja Katariina Mehide.

1. maiks tuli esitada tööd vabariiklikule jutuvõistlusele „Taevaskoja sõnum", mille teema seekord oli „Maailm koduaknast nähtuna". Konkursile kirjutasid töid väga paljud 5.-8. kassil ja 12. klassi õpilased, keda juhendas õpetaja Katrin Priilaht.

Väljavalitud ja konkursile saadetud tööd said kõik tunnustuse osaliseks ja kirjutajaid premeeritakse 10 euroga. Auhinna saavad Stevert Lehtsaar, Karl Karpov, Marel Jaama, Teve Rajamets, Karl Egert Sepp, Klaudia Sarah Kaar, Sirle Jaansalu, Teele Mekk, Silvia-Helena Priilaht. Samuti avaldatakse kõik tööd kooli juubeliks valmivas Tõrva gümnaasiumi almanahhis, mille koostab õpetaja Katrin Priilaht.

Õpetaja Priilaht korraldas koostöös politsei ja päästeametiga 4. juunil Tõrva gümnaasiumis õppuse 5.-8. klassidele. Ilm soosis üritust ja päev läks igati korda. Parimad võistkonnad said politseilt auhinnad. Õpetaja Katrin Priilahe eestvedamisel organiseeriti Tõrva gümnaasiumi klassidesse lugemispesad, kus hea raamatuid lugeda. Aitasid teda selle juures õpetajad Evelyn Kadak, Katrin Kannukene, Ene Vilipuu ja kõik algklasside õpetajad.

11.-13. maini toimus üleriigilise geograafiaolümpiaadi lõppvoor Otepääl, kus osales Urmo Kannukene, kes sai küll lõppkokkuvõttes 21. koha, kuid maastikumängu võistluses tuli 8. kohale 35 osaleja seas. Geograafiat õpetab Laine Tangsoo.

Kuid ega koolielu ainult õppimisest koosne, sellesse mahub ka huvitööd, sporti, laulmist, tantsimist, õppekäike, ekskursioone ja palju muud põnevat.

Looduse õppekäikude ja loodusõhtute korraldamise eest suur tänu Liia Ortusele, kes lisaks õpetajatööle kirjutab projekte ja juhendab suvel lapsi aia ja pargi korrastamisel.

Tänan ka kõiki õpilasi, kes aitavad meie kooli suurt territooriumi korras hoida, sest üksi ju ei jõuaks ja lõppude lõpuks on see meie ühine kodu, kus veedame suurema osa oma koolipäevast. Suur tänu Talvi Mustale, kes nii nagu igal aastal organiseerib sõprusfestivaliga seotud tegevusi, samuti kõikidele õpetajatele, kes igal aastal annavad oma panuse festivali õnnestumiseks.

Täname ka Imbi Umblejat, Ene Vilipuud, Valdeko Kalameest, Thea Leitmaad, kes organiseerisid 2. Mulgi pidu. Samuti kõiki õpetajaid, kes olid nõu ja jõuga abiks peo organiseerimisel, laste kantseldamisel, riietamisel, valvamisel nii Mulgi peol Tõrvas kui ka maakonna laulu- ja tantsupeol Otepääl: Aimi Laanoja, Liia Elerand, Aivi Mehide, Meeri Raide, Carmen Põldsalu, Eve Valliste, Kersti Sults, Inna Laks, Lea Laaneväli, Liia Ortus, Malve Zimmermann, Sirle Jõgi.

Samuti täname kõiki lastevanemaid, kes oma abikäe ulatasid! Veel tahan tänada abilist-korrektorit Riina Andersoni, kes hoolitseb selle eest, et kirjatükk keeleliselt ikka korrektne välja näeb!

Kooliaasta on kohe-kohe läbi saamas ja jäänud on pidada veel vaid lõpuaktused, et siis jälle uued sihid seada (artikkel on kirjutatud 18. juuniks - toim). Kes kuhu, eks see ole igaühe enda otsustada.

Soovime kõigile lõpetajatele ilusat pidu ja ärge unustage, et ka üksainus igavalt veedetud päev on igaveseks kadunud. Kasutage siis oma päevi arukalt, sest võite sammuda mööda vabalt valitud teed, ent kui te ei tea, kuhu suundute, ei jõua te iial pärale. Tarku valikuid!