Senimaani on olnud tavapärane, et veelaua või - suuskadega sõitmiseks peab olema suur veekogu ja mootorpaat, mis sõitjat enda järel veab. Kaablipargi puhul kaob ära vajadus paadi järele.

Kaablipargis on trossid veetud üle veekogu spetsiaalsete mastide vahele. Sõitjat veab edasi tross, mida omakorda liigutab elektrimootor. Soovitud tõmmet ja liikumiskiirust reguleeritakse kaablipargi juhtimiskeskusest. Sõitja otsustada on, kui pikalt sõita ja milliseid trikke sõidu ajal teha.

Sisuliselt on kaablipark aastaringselt kasutatav, kuna talvisel perioodil on seal hea sõita tuubikelgu või lumelauaga.

Kust kaablipargi rajamise idee pärit on?

Olen ise mitmeid aastaid veesporti harrastanud ja külastanud Eestis ja välismaal erinevaid kaabliparke. Eesti üks tuntumaid parke asub Tartumaal Rahingel. Kaabliparkide populaarsus on noorte ja vanemate veesportlaste seas viimastel aastatel hüppeliselt kasvanud. Oluline on ka see, et kaablipark on keskkonnasõbralik.

Aja lool ine suv itusl inn, ägedad Tõrva järved, enda huvi ekstreemspordi vastu ja soov sünnilinnas midagi toredat ära teha tõidki kaasa idee ja plaani Riiska järvele kaablipargi rajamiseks. Arutasin plaani Tõrva linnapea Maido Ruusmanniga, kes toetas igati minu ettevõtmist.

Parasjagu oli avatud ka Valgamaa Partnerluskogu ettevõtlusmeede, mis toetas seekord ainult uute turismiatraktsioonide loomist maakonda. Praeguseks on teada, et OÜ Tõrva Wake- Point on saanud ka oma ideele partnerluskogust toetust.

Mida selline ettevõtmine tõrvakate jaoks tähendab?

Esmapilgul tundub, et kaablipargi puhul on tegemist mingisuguse mürarikka ja keskkonda reostava atraktsiooniga. Tegelikult kasutatakse pargis elektrimootoritega tõmbemaste, mistõttu ei ole ettevõtmine mürarikas. Oma tegevusega ei kahjusta me ka loodust.

Samas tekib tõrvakatel hea võimalus viljeleda kodulinnas veespordialasid ja sõita talvel lumetuubi või lumelauaga. Lisaks hakkame suviti huvilistele rentima vesirattaid ja paigaldame järve peale ka suure veebatuudi, pidades silmas just lapsi ja noori.

Samuti võimaldab rajatav park korraldada ka erinevaid veespordivõistlusi, mis toovad linna turiste ning suurendavad Tõrva kui ajaloolise suvituslinna tuntust veelgi.

Suhted Tõrva linnaga?

Suhted Tõrva linnaga on head ja senimaani on kogu asjaajamine sujunud kiiresti ja korrektselt.
______________________________________________________
Maido Ruusmann, Tõrva linnapea

Kaablipargi rajamine Riiska järvele on linna jaoks oluline ettevõtmine, mis loodetavasti hakkab juba käesoleva aasta suvel Tõrvas pakkuma aktiivse vaba aja veetmise võimalusi.

Linn toetab oma võimaluste piires kõiki neid, kes soovivad Tõrvas edendada ettevõtlust ja pakkuda meie külalistele ning meile endile atraktiivseid tegevusvõimalusi.

Tõrva linn on otsustanud anda kaablipargi kasutusse maa-ala Riiska järve Valga tänava poolses ääres. Samuti aitab linn korrastada puhkeala parklat ning tagab ettevõtmisele elektrisüsteemiga liitumise võimalused.

Tõrva linnal on head võimalused areneda ühek s populaarseimaks ekstreemspordi viljelemise kohaks Eestis - 2013. aastal valmis noortekeskuse juures kaasaegne skate-park ja linnal on veel mõtteid uute atraktsioonide loomiseks.