Erakondadel tuli välja mõelda oma lubadused ning moodustada oma valimisnimekiri. Pärast nende tutvustamist hakkas pihta valimiskampaania, mille käigus kerkis esile nii mõnegi pealtnäha vaikse noore vägagi hea kõneoskus.

Hääletustulemuste käigus selgus aga, et valimised võitis just see erakond, kes tegi kõige vähem tööd endale häälte kogumiseks. Noored õppisid sellest, et vahel ei tasu liiga palju üle töötada, kuna see võib tuua rohkem kahju kui kasu.

Kui valimised olid läbi, hakkas pihta koalitsioonipartnerite leidmine. Põdurate, Pensionäride ja Väetite Erakond, kes valimised võitis, valis enda koalitsioonipartneriks Eliidipartei Parem Morna! ning üheskoos kirjutati alla ka koalitsioonilepingule. Samal ajal aga hakkas kaotajaerakond Marumornalased tegema koalitsioonile vastutööd.

Õhtu tipuks sai saadet «Vabariigi Kodanikud» jäljendav debatt, kus laua taha istusid vastvalitud Morna linnapea Triin Jaansalu, Eliidipartei juht Karl Kirt, Marumornalaste esindaja Karl Karpov ning linna kodanikke esindav, kuid samad valimised kaotanud Margo Metsoja. Laua taga istudes tuli noortel praktiseerida nii oma väitlemis- kui ka veenmisoskusi.

Tänu kogu KOV töö läbimängimisele said noored palju paremini aru, kuidas miski asi käib ning miks poliitikud käituvad just nii, nagu nad seda teevad. Usun, et sel päeval saadud teadmised pole ühelegi noorele toonud kahju, vaid pigem suures koguses kasu nii praeguses kui ka tulevases elus.

Ürituse viis Tõrva Noortevolikogu läbi Eesti Noorteühenduste Liidu (ENL) osaluskogude arengufondi rahastamise toel.