Sindi iluvõimlejate vanem rühm Stella valgetes maani riietes näitas spetsiaalselt selleks peoks valminud kava „Kevadised pilved", mis mõjus meeldivalt värskelt lava tumedal taustal, kus suures kirjas „Sindi võimlemispidu 2014". Samas lisasid suursugusust mõlemal pool lava valgete kividega klaasvaasides kõrgustesse pürgivad valged kallad ja sätendavad eesriided.

Peo kuulutas ametlikult avatuks Sindi linnapea Marko Šorin. Ta soovis kõigile palju jõudu selle ilusa alaga tegelemiseks ja tänas neid, kes noortega tegelemisele pühenduvad.

Ja siis lendlesid lavale Sindi Täheratta noorema rühma võimlejad kavaga „Esimese esinemise rõõmud". Paljudele nendest oligi see esmane laval liikumine, aga kõik tüdrukud tegid tublilt ära oma hundirattad, astusid püüdlikult päkale ja mõned said ka spagaadiga hakkama. Sindi Täheratta rühma vanemad võimlejad esitasid lustaka rõngakava ja vabakava. Olite väga palju edasi arenenud ja saite hakkama päris keeruliste etteastetega. Väga-väga toredad tüdrukud!

Sindi rühm Stella, kes on harjutanud juba aastaid, esitas väga puhtalt oma lindikava. Ega polegi nii lihtne linti pidevalt liikumises hoida! Võite järgi proovida. Sel aastal õpiti selgeks uus rõngakava. Suurte rõngastega väikesel pinnal oli päris keeruline hakkama saada, aga ometi tuldi toime ja paljud pidasid seda kõige atraktiivsemaks tänu kõrgetele visetele, hüpetele läbi rõnga jne. Omapärane ja pilkuköitev oli vabatants, mis esitati esmakordselt, aga sisaldas põnevaid liikumisi ja jättis väga hea mulje. Kuna tihti tuleb esineda väikestel lavadel, siis õpiti seekord talvelaagris ära tants „Crazy in love", millele valmisid ka uued riided ja mida samuti esitati esmakordselt. Tublid tüdrukud ja tubli treener! Jätkake samas vaimus!

Võimlemisklubi Ainula Pärnust oli kaasa toonud kava „Hiirekesed", kes alles 3.-4.aastased, aga väga armsad oma lapselikkuses ja püüdlikkuses. Samast klubist esitasid suuremad kava „Maskiball" (5.-6.a.) ja „Vikerkaar" (6.-7.a.). Üksikesinejana nägime väga tublit neiut Liisbeth Taaggut. Kõik nad pälvis mitmel korral publiku aplausi. Kohtume nendega 25.mail Pärnus Kuninga tänava spordihallis, kus Ainula eestvedamisel toimub võimlemispidu „Aastaajad võimlemises". Võimlemisklubi „Rüht" Rõõmuratas Pärnust alustas hüpitsakavaga ja vabakavaga „Lotte kosmoses" (5.-6.a.).

Järgnes rõngakava „Pipi". Nii väikestel on vahendi kasutamine suhteliselt raske, aga huvitav ja muidugi said nad suurepäraselt hakkama. Nende kevadpidu toimub 30.mail Pärnu Spordihallis ja ka Sindi võimlejad on sinna kutsutud.

Meie sõprusklubi Githa Kilingi-Nõmmest tuli külla kahe grupitantsuga. 3.-4.kl. võimlejad esitasid kava „Eesti liigub" ja kahekesi esinesid Loviisa Pärtel ja Merlin Tallo. Tore oli näha võimlejaid, kellest paljusid tunneme juba kaheksa aastat. Pealegi on meil ühine tubli treener Margit Schmidt! Ja igal aastal vähemalt kaks korda tarvitame nende külalislahkust ja oleme Kilingi-Nõmme Sordihallis laagris. 19.aprillil toimuvad Kilingi-Nõmmes individuaalsed võimlemisvõistlused, kus ka meie esindajad olemas.

Suurt elevust tõi majja diskotants Annika ja Lisette Absaloni esituses. Väga suure tempoga, särtsakas ja tehniliselt ülimalt raske kava.

Ja muidugi noortekeskuse tänavatantsijad, kes igal aastal saali särisema panevad. Üllatasite ka sel aastal! Loodame, et jätkate samas vaimus.

Meeldiv üllatus oli kooli tantsuringi D.R.E.A.M tants „Mustad silmad". Temperamentne ja hoogne! Vahva, väga vahva!

Suurte vaheldust ja elevust tekitas rahva hulgas Vaiba rullimise tants, sest Kersti Adamsoni Balletistuudiole oli vaja vaip laval kokku rullida ja ära viia. Marko Nuut, Jarmo Lehiste ja Raido Müller tegid sellest vahva tantsu, kuhu sisse mahtus ka tükike lindikava, kukerpallid, hüpped...

Ballett oli nendel lavalaudadel üle väga-väga pika aja. Stiilne ja ülimalt täpne liikumine! Oli tunne, et oled sattunud hoopis teise maailma. Võrratu! Ja tekkis mõtte, et kunagi oli ka Sindis võimalik baleriiniks õppida. Miks mitte uuesti sellega alustada. Suurem valik noortele! Ainet mõtlemiseks!

Laval esines 13 rühma 126 õpilasega, kes kõik lõputseremooniaks lavale kutsuti. Kõik esinejad said spetsiaalselt selleks peoks noortekeskuses valminud rinnamärgid, maiustused, plakatid... Pilgeni täis saalis ette kutsuti ka sponsorid, treenerid ja abilised. Suur tänu sponsoritele: Sindi Linnavalitsus, Fein-Elast Estonia ja Trükikoda Pajo.

Täname treenereid: Kai Esna, Reet Parind, Aino Väin, Merili Passel, Sigrid Absalon, Marika Passel, Kersti Adamson, Hendrik Isand, Eha Smolina. Eriline tänu Margit Schmidtile.

Täname lapsevanemaid, kes oma lastele toeks on olnud ja ka täna nende esinemisele kaasa elasid. Kõige aktiivsema lapsevanema tiitli sai Siiri Kukk.

Täname kõiki, kes leidsid aega meie pidu vaatama tulla! Peo peakorraldaja - Helle Vent, päevajuht - Margit Schmidt, helitehnika ja valgustus - Virgo Vellend, lavakujundus - Argo Juske, videosalvestus - Heiko Kivila, fotograaf Peeter Proos, 3D kuulutus ja märk - Heiko Kivila ja Elvo Grimm.

Abilised: Maili Isand, Sirje Jakovleva, Heli Ruus, Anneli Uustalu ja noortest Eliise Nõmm, Helen Lehtmets, Jarmo Lehiste, Marko Nuut, Rai Multanen, Kerda Saagim, Raido Müller, Ardo Saulep. See oli kõigi aegade kõige osalejaterohkem pidu. Järgmisel aastal tähistame võimlemisringi ja noortekeskuse kümnendat sünnipäeva.