Enne tööga alustamist pidid noored läbima karjäärinõustamise koolituse, kus räägiti lahti töölepingu tingimused ning uuriti noorte tulevikuplaane.

Pärast koolituse läbimist saidki malevlased tööga pihta hakata. Tehti mitmesuguseid heakorratöid: riisuti muru ja lehti, värviti aedu, koristati teeääri, randu ja parke. Samuti said noored soovi korral olla abiks lasteaia, Rannapere pansionaadi või Rannarahva Muuseumi töös. Üldiselt olid malevlased väga tublid töötegijad ning pärast malevasuve on Viimsi haljasalad oluliselt ilusamad ja puhtamad.

Pärast väsitavat tööpäeva oli noortel võimalik osaleda vaba aja tegevustes, mida viis läbi MTÜ Viimsi Huvikeskuse Noortekeskus. Toimus tutvumisõhtu, mille käigus said malevarühma liikmed omavahel tuttavaks ja nii mõnigi noor leidis endale häid sõpru. Toimus filmiõhtu, kus noored said lõõgastuda ja vaadata mõnda toredat komöödiafilmi. Peeti maha ka tasavägine linnamäng, mille käigus tuli vallas seigeldes leida üles küsimustes olevad kohad ning enda meeskonda selles kohas ka pildistada.

Punkte sai nii õige koha leidmise eest kui ka pildi humoorikuse eest.

Tubli töösuvi Viimsis

Ühel õhtul käisid külas Eesti Lastekaitse Liidu noortekogu inimesed, kes viisid läbi foorumteatrit. Foorumehk sotsiaalteatri käigus said noored ise teatritükis osaleda ning muuta tegelaste käitumist nii, nagu nad õigeks arvasid.

Teatris käsitleti noortepäraseid teemasid suitsetamisest, koolikiusamisest ja põsktubakast.

Foorumteater oli kaasakiskuv ja kujunes üheks toredaimaks vaba aja ürituseks.

Mõlema vahetuse lõpus toimus ka maleva väljasõit Prangli saarele, kus viibiti kaks päeva. Saarel tehti tööd ja veedeti mõnusalt aega rannas olles ning mänge mängides.

Esimese vahetuse abiga valmis Prangli saare randa mälestusmärk hävitatud Eesti kodude mälestuseks. Teise vahetuse abiga sai saar palju puhtamaks, sest koristati teede ääri ja metsaaluseid. Noored ööbisid Prangli rahvamajas ning õhtuid sisustati toredate mängudega veevõrkpallist kuni orienteerumiseni.

Malevale pani punkti pidulik lõpetamine, kus söödi malevatorti ja jagati töötamise käigus kogunenud muljeid.

Kokkuvõtteks võib öelda, et malevasuvi õnnestus, noored said kasulikult sisustada oma suvist vaba aega, teenida taskuraha ja teha kogukonnale head.

Viimsi õpilasmalev sai teoks tänu SA Eesti Õpilasmaleva, Viimsi Vallavalitsuse ja MTÜ Viimsi Huvikeskuse Noortekeskuse tublile koostööle. Täname toetajaid!