„See, mida tehakse juba 30 aastat Stockholmi Ööjooksul, viis aastat Helsingis ja aastaid Viini ja Telavivi Ööjooksudel jõuab nüüd ka Rakveresse. Start ühtses särgis annab vägeva lisajõu, loob ennenägematu emotsiooni ja suurendab õlatunnet osalejatel. Kas kujutate ette, mida tähendab näha enda ees Rakvere tänavatel punast inimmerd? See on võimas," kirjeldab Ööjooksu peasekretär Riina Ignatov, kes väisanud ka eelpool kirjeldatud sündmusi, et tõdeda - asi toimib!

„Meie roll Rakvere suureks tegemisel ja tutvustamisel väljapoole kodumaakonda ja ka Eesti piire on paratamatult oma sündmuste erilisuse esile toomine ja rõhutamine. Lihtsalt heatasemeline võistlus või liikumissündmus Rakveret pildis ei hoia," lisab Rakvere Maraton MTÜ juhatuse liige esimesed kolm aastat Ööjooksu korraldanud Marko Torm, kes nüüdseks taandunud pigem projekti mentoriks.

2014 aasta Ööjooksu särgi värvus on punane ja särgi on disaininud kohalik kunstnik Raimond Kukuškin, kes paljudele tuntud eeskätt tätoveerimiskunsti viljelejana. Raimond on esindanud eelnevalt sellist kaubamärki nagu Pirados, kuid nüüdseks veab juba mitu aastat omanimelist salongi ArtoRich Studio. Tihedast sõelast võidutööga esile tulnud kunstnikul oli heameel omalt poolt projekti kommenteerida.

Kuidas algas koostöö Ööjooksu korraldava Rakvere Maratoni meeskonnaga?  

Koostöö sai alguse pakkumisest Ööjooksu meeskonna poolt proovida teha midagi temaatilist. Saime kokku suhtlesime ning mõne aja pärast tulid ka esimesed visandid ja ideed. Arusaamad olid sellised, et mõlemad teavad, et suudavad, kuid nüüd vaja tabada see õige. See õige tabas meid stuudios, kuna stuudios oli muudki juttu siis disaini näiteks tuli Mr. Cartoon oma populaarse Diesel ''Only  the Brave Tattoos´´ rusikakujulise lõhna pudeli disainiga. Sealt tuli kirja stiili toimimise mudel, mida kroonib  Rakvere Tarva kuju järgimaks liikumist ja jõudu.  

Kui keeruline oli ühte disaini panna sisse nii liikumist, Rakveret, oma identiteeti kui ka arvestada tellija soovidega?  

Kajastada Eesti Ööjooksu polnud raske, pigem oli keeruline sealt välja võtta detailid, millesse kipun langema. Emotsioon tegi minuga oma, soov seda katset endaga läbi teha oli suur ning tellija soovist tuli vaid õigesti aru saada.  

Millega tegeleb ArtoRich Stuudio? Milliseid teenuseid pakute?  

ArtoRich Studio tegeleb enne kõike eneseväljenduse kunstiga luues visioone kavandite ja piltide näol, kui seda kunsti soovivad inimesed siis tätoveerin neile selle ka nahale, disaini soon jookseb samuti läbi.  

Kuidas on läinud ArtoRich stuudiol ja millisena näeb isiklikku arengut kunstnik Raimond Kukuškin?  

ArtoRich Studio teeb, seda mida ta nimetab visiooni täitmiseks oma mõtte-loomise käigus. Minu arengu kujutelmad valguvad paberile või nahale. Töö käik arendab ning palju toimub ümberringi huvitavat kunagi ei tea mis tagajärgi toob sinu tegevus.  

Kas kunstnikuna annab Ööjooksu särgi disaini konkursi võitmine selgema suuna ka disaini harrastamisel?  

Sellise konkursi võitmine annab juurde motivatsiooni jätkata valmisolekut selliseks võimaluseks.  

Mis meelt olete Ööjooksu suhtes ja kas plaanite ka ise liikumissündmusest sel aastal osa võtta?  

Ööjooks on igati positiivne üritus, mis seob energilisi ja elurõõmsaid inimesi. Isiklikult kavatsen olla ürituse sündmuspaigal täites loomingulist rolli.   

 Eesti Ööjooks: 16. August 2014 Rakveres Distantsid: 5; 10 ja 21,1 km. Lisaks lastejooksud ja ratastoolis sportlaste võistlus 2013. aastal osales üle 8400 inimese.