Turvalisuspäeval tutvustatakse ka turvalisuse tagamisega seotud riiklikke asutusi ja nende tegevuse eesmärke. Viimsi turvalisuspäeval osalevad Politsei- ja Piirivalveameti Põhja Politseiprefektuuri Ida politseiosakond, Põhja- Eesti Päästekeskus, Tallinna Kiirabi, Maanteeamet, MTÜ Eesti Naabrivalve, turvaettevõte G4S, GSM valve, Kaitseliit, MTÜ Ohvriabi ning valla keskkonnaamet. Uute osalejatena osalevad sellel aastal Naiskodukaitse ning vabatahtlikud merepäästjad.

Turvalisuspäeva tegevused on kõik seotud turvalisusega - sisejulgeoleku asutuste spetsialistid õpetavad inimestele, kuidas ennetada õnnetusi ja kaitsta oma lähedasi. Kõigil on võimalik proovida tulekustutiga kustutamist, tutvuda suitsuanduri tööpõhimõtetega, proovida pöörlevat autot ning veenduda turvavöö vajalikkusest ning omandada teadmisi inimese elustamisest. Võimalik on lähemalt tutvuda operatiivtehnikaga. Põhja Politseiprefektuuri Ida politseiosakonna liiklusjärelevalve talitus demonstreerib ning tutvustab moodsaid liikluspolitsei autosid ja nende tehnilist varustust. Kohal on ka Viimsi konstaablid ning noorsoopolitseinikud, kes tutvustavad oma tööd, jagavad praktilisi näpunäiteid turvalisusest ja liiklusohutusest.

Turvalisuspäeval osaleb ka merepolitsei ning võimalus on tutvuda merepatrullkaatriga, millega tagatakse korda merel ja Viimsi väikesaartel. Tallinna Kiirabi jagab praktilisi teadmisi esmaabist ning demonstreerib esmaabivõtteid, kuidas inimest ohuolukorras päästa. Ka õpetatakse seda, kuidas kiirabiga hädaolukordades suhelda. Põhja-Eesti Päästekeskus annab algteadmisi tuleohutusest. Tuletõrjujad näitavad, mis võib juhtuda koduses majapidamises, kui ei järgita elementaarseid tuleohutusnõudeid.

Samuti on võimalik proovida ja omandada pulberkustuti kasutamisoskust. Maanteeamet toob kaasa atraktsiooni "pöörlev auto", millel sõites saab igaüks veenduda turvavöö kasutamise vajalikkuses. Instruktori juhendamisel saab proovida, kuidas väljuda katuse peal seisvast autost.

MTÜ Eesti Naabrivalve tutvustab oma organisatsiooni tegevusi ning eesmärke vallas - so tõsta elanike turvalisust kodudes, samuti lähemas ümbruskonnas elavate inimeste endi aktiivse kogukonnakeskse koostegutsemise kaudu. Turvaettevõte G4S tutvustab kaasaegseid koduvalvesüsteeme, nende kasutamise võimalusi ning annab ülevaate oma tegevusest avaliku korra tagamise abistamisel vallas. GSM valve tutvustab oma juhtmevaba koduvalve süsteemi, mis on ainus omasugune koduvalvesüsteem Eestis. Vallavalitsuse keskkonnaamet tutvustab heakorra- ja jäätmeprobleeme ning jagab praktilisi teadmisi. Osaleb ka Securitas AS.

MTÜ Ohvriabi annab asjalikku nõu, kuidas tegutseda ennetavalt, et mitte sattuda kuriteo ohvriks.

Vabatahtlikud merepäästjad jagavad näpunäiteid ohutust suplemisest ning tutvustavad päästevarustust, veesporti ja sukeldumist.

Viimsi turvalisuspäeval ja kooli infolaadal astuvad oma etteastetega üles paljud Viimsi huvialaringid.


Viimsi turvalisuspäev ja kooli infolaat toimub 10. septembril kell 11.00-14.00 Viimsi Kooli siseruumides ja parklas (Randvere tee 8).

Üritus on kõigile tasuta!