Mittetulundusühing Praeventio korraldab alates 2010. aasta oktoobrist kuni 2011. aasta maikuuni Eesti erinevates maakonnakeskustes vähiennetuse teabepäevi. Korraldatavatel infopäevadel antakse inimestele teadmisi meid ümbritsevate keskkonnaohtude kohta: millised on võimalikud kokkupuuted vähkitekitavate ainetega ja kuidas neid vältida. Jagatakse infot erinevate vähkipõhjustavate nakkushaiguste ja neist hoidumise kohta. Kõne alla tulevad ka toitumine ja elustiil. Räägitakse, millised toiduained võivad kasvajate tekketõenäosust suurendada, millised vähendada, kuidas tugevdada organismi kaitsevõimet tervislike eluviiside abil. Lihtsas ja kompaktses vormis jagatakse harivat teavet ja praktilisi nõuandeid, mida iga inimene ise oma elus järgida saab.

Infopäevadele oodatakse kuulama ja küsimusi esitama kõiki asjahuvilisi, sõltumata vanusest, soost, haridustasemest ja tegevusvaldkonnast. Teabepäevadest osavõtt on kõigile tasuta.

Vähiennetuse teabepäevi viib läbi MTÜ Praeventio juhatuse esimees PhD Katrin Sak, kes on pikaajaliste kogemustega erialaspetsialist. Ta on ühe eestikeelse vähiennetusalase populaarteadusliku raamatu („Inimese papilloomiviirus HPV. Nakatumisest emakakaelavähini“, 2010), 25 rahvusvahelises teadusajakirjas ilmunud artikli, mitmete konverentsiteeside ning teadust populariseerivate ja inimesi teavitavate kirjutiste autor.

Teabepäevade toimumist finantseerivad Hasartmängumaksu Nõukogu ja MTÜ Praeventio. Teabepäevad korraldatakse koostöös kohalike maavalitsustega.

Raplas toimub vähiennetuse teabepäev neljapäeval 4. novembril algusega kell 17.00 maavalitsuse saalis, Tallinna mnt 14. Üritus kestab umbes poolteist tundi. Kõik oma tervisest hoolivad inimesed on oodatud kuulama ja küsimusi esitama!