Koolide headuse üle otsustades mängivad alati rolli õpilaste tulemused ja saavutused ainealases tegevuses, kuigi lihtsustatult püütakse kooli taset hinnata vaid koha järgi küpsuseksamite edetabelites. Tegelikult on edukas see kool, kus lisaks õpikutarkusele pakutakse õpilaste arendamiseks mitmesuguseid muidki võimalusi.

Käesoleval õppeaastal on meie koolil põhjust uhkust ja rõõmu tunda mitmete õpilaste toredate saavutuste üle Viljandi maakonna aineolümpiaadidel. Ainult õpilased ise ja nende juhendajad teavad, kui palju aega tuli leida, et hea tulemus saavutada. Olgu meie tublimad siin üles loetud:

5. klasside matemaatikaolümpiaadil saavutas I koha Laura Lemming (õp Karin Valksaare).

Matemaatika võistlusel „Nuputa" saavutas III koha 7. b klassi võistkond Greete-Caisa Allik, Indrek Karg ja Eero Maling (õp Anneli Berštein).

A. Maramaa nim matemaatikaülesannete lahendamise võistlusel ja 7. klasside matemaatikaolümpiaadil tuli kuue parema hulka  Indrek Karg (õp Anneli Berštein).

7. klasside vene keele olümpiaadil saavutas I koha Greete-Caisa Allik (õp Maie Liiber).

10. klassi võistkond Kerli Jaago, Kertu Märtson, Mariliis Rood, Mikk Kask, Janno Ligur ja Klaid Melnikov saavutasid vene keele võistlusel KVN (Lõbusate ja Leidlike Klubi) I koha nii 10. klasside arvestuses kui üldvõidu gümnaasiumiastme arvestuses. Õpilasi juhendasid õpetajad Maie Liiber ja Viive Reilson.

Viljandi maakonna kauni emakeele võistlusel saavutas Kerli Jaago (10. klass) II koha. Esikuuikusse mahtusid Henri Tõnts (10. klass) ja Kärt Leppik (11. klass). Õpilasi juhendas õpetaja Maire Kahu.

7. klasside eesti keele ortograafia võistlusel saavutas III koha Greete-Caisa Allik (õp Meila Israel).

Ühiskonnaõpetuse internetipõhise Viljandi piirkonnavooru võitis 9. klasside arvestuses Vootele Saatmann ja 12. klasside arvestuses Madis Sarapuu (õp Siret Vene). Mõlemad noormehed on kutsutud vabariiklikku vooru, mis toimub kevadisel koolivaheajal Tartus. Hoiame kõik neile pöialt!

Maakonna ajaloopäeva viktoriinis ja plakatite võistlusel saavutasid III koha 10. klassi õpilased Kerli Jaago, Kertu Märtson, Mikk Kask ja Henri Tõnts (õp Siret Vene).

Bioloogiaolümpiaadil näitasid häid teadmisi Greete-Caisa Allik, Margus Hanni, Kady Mäesalu ja Mikk Kask (õp Mariliis Sang). Esikolmikust jäi neid lahutama vaid paar-kolm punkti, nii tihe oli konkurents

8. klasside kodunduse võistlusel saavutas II koha Kaidi Veske (õp Leina Sipelgas). Kaidi Veske võitis ka Eesti Rahva Muuseumi korraldatud joonistusvõistluse „Mina linnas" ning õpetaja Leina Sipelga õpilased võitsid samal võistlusel eriauhinna, milleks on tasuta ERM-i külastus koos muuseumitunniga.

Õpetaja Reet Rosenblatti juhendatud tantsutrupp „Starlets" pääses edasi piirkondlikku vooru Pärnus, mis toimub kevadisel koolivaheajal. Nemad on ainukesed Viljandi maakonna koolide esindajad, teised edasipääsejad esindavad Viljandi linna koole.

Gümnasistide ajakirjandusalasel teadmiste proovil „Meediamull" saavutati pärast kesist I vooru lõpuks tubli IV koht, meie võistkonnast jäid ettepoole vaid Viljandi Gümnaasiumi võistkonnad. Õpilasi juhendas Katrin Johanson.

Tunnustust väärib 12. klassi võistkond, kes on vapralt osalenud kõigis Mulgi mälumängu voorudes ning on parim õpilasvõistkond Mulgimaa kihelkondade koolide seas. Õpilasi on innustanud ja juhendanud Mairi Reinsalu, Katrin Veevo ja Siret Vene.

Meie noored võõrkeele õpetajad Bret Baussova ja Reet Rosenblatt on suutnud  õpilastes huvi ärata inglise ja saksa keele võistkondlike võistluste vastu. Esimesed kogemused on saadud, edaspidi saab ainult paremaks minna.

10. klassi võistkond koosseisus Kaur Karu, Tauri Hussar, Innar Vilumets, Janno Ligur on näidanud suurepäraseid teadmisi spordimälumängus "Bumerang", kus maakonna etapil saavutati I koht ja pääseti regioonietapile (Raplamaa, Järvamaa, Viljandimaa), kus saavutati II koht. Nüüd ootab aprillis noormehi ees finaalvõistlus.

5. a klassi õpilane Gedly Tugi ujus end Eesti Koolispordi Liidu ujumisvõistlustel  50 m vabalt ja selili distantsidel III kohale (õp Anneli Vaan).

2.-5. klasside õpilaste teatevõistlusel "Tähelepanu, Start!" saavutasid meie õpilased maakonnas II koha ja pääsesid poolfinaali.

TV10 Olümpiastarti sarjas saavutas kolmandal vabariiklikul etapil kuulitõukes III koha Berit Tugi (7.a).  Sarja neljas vabariiklik etapp toimub mais Karksi-Nuias. Tulge kõik omadele kaasa elama!

VI-IX klasside tüdrukute võrkpallivõistkond saavutas maakonnas III koha (õp Kalli Laprik).

Viljandi maakonna koolide meistrivõistlustel suusatamises saavutasid meie gümnasistid üldarvestuses I koha ja põhikooli õpilased II koha.

August Kitzbergi nimeline Gümnaasium tänab kõiki olümpiaadidel ning konkurssidel ja võistlustel  osalenud õpilasi ja nende juhendajaid. Jääme lootma, et järgmisel õppeaastal leiab tee võistlustele ja olümpiaadidele veel suurem arv õpilasi.