Kaarel Hemlini üheks õpilaseks oli 1940. aastal sündinud poeg Aarne, kes 1957. aastal tuli Eesti koolinoorte malemeistriks ja 1968. aastal Eesti meeste maletšempioniks. Sellega oli ta täitnud ka meistersportlase normi ning nimetati rajooni parimaks sportlaseks. Aasta hiljem võitis ta üleliidulise maanoorte meistritiitli. Aarne Hermlin mängis edukalt Nõukogude Liidu võistkondlikel malemeistrivõistlustel, osales rahvusvahelisel maleturniiril Tallinn ning oli rahvusvaheline meister kirimales.

Hemlin esines edukalt rahvusvahelistel turniiridel Soomes, Bulgaarias, Belgias ja mitmetes teistes riikides. 2003. aastal hakkasid tema juhendamisel Jõgeval taas maletreeningud toimuma.

Aarne Hermlini maine teekond lõppes malelaua taga Soome meistrivõistlustel  17. novembril 2007. aastal Salos.

"Lähiajal avame Kaarel Hermlinile ja Aarne Hermlinile mälestustahvli nende kunagisel kodumajal Mustvee maanteel. Juuni keskel toimuvale sündmusele ootame kõiki malesõpru. Kohale on lubanud tulla ka Kaarel Hermlini poeg Üllar Hermlin, kes on olnud samuti üheks silmapaistvaks maletajaks Jõgevamaal," ütles Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev, kes Jõgeva keskkoolis õppides kuulus males Eesti koolinoorte paremikku. Tema sõnul tehakse peagi teatavaks tseremoonia kuupäev ja kellaaeg.

Malekomplekt oli ka maavalitsuse-poolseks kingituseks Jõgeva linnale möödunud nädalavahetusel toimunud 75. aastapäeva pidustustel.
"Selle kingitusega soovin väärtustada malet, mis on olnud Jõgeval läbi aegade üheks populaarsemaks ja tugevamaks spordialaks," ütles Viktor Svjatõšev malemängu Jõgeva linnapeale Mihkel Kübarale üle andes. Svjatõšev tundis head meelt selle üle, et tõsiseid maletajaid ja maleedendajaid leidub ka kodulinna omavalitsustegelaste hulgas. Üks neist on abilinnapea Aare Olgo, kellel sellel spordialal kirjas mitmed väärikad võidud.

Linnavalitsuse koosseisu ajal, kus Viktor Svjatõšev linnapea ja Aare Olgo abilinnapea oli, avati kesklinna pargis ka tänavamale.