Suur tänu, sügav kummardus mõlemale aumärgi saajale. Kokku on vallas kõrge tunnustuse saanud juba 14 inimest. Tänuplaadid Hea tegu 2012 pälvisid kakskümmend inimest ja asutust. Teod olid suuremad ja väiksemad, tähtsamad ja vähemtähtsad, kuid väga olulised Sõmeru vallale.

Kasutan võimalust ja tänan meeleolukal kontserdil osalejaid ning korraldajaid. Sooviksin järgnevatel sünnipäevadel rohkem publikut, peod on ju kõigile ja kõik on oodatud! 

Peep Vassiljev
____________________________________________________________

Eesti Vabariik 95

Alates 2007. aastast on Sõmeru vallal kenaks traditsiooniks Eesti Vabariigi aastapäeval tunnustada vallaelu edendajaid ja arengule kaasaaitajaid. Tänavusel pidulikul kontsertaktusel Sõmeru keskusehoones anti üle valla aumärgid Andre-Evald Reinomägile kui pikaajalisele Uhtna kultuuriloo edendajale ja valla pärandkultuuri väärtustajale ning Karl Mäesepale pikaajalise ja mitmekülgse heategevuse eest valla elanike toetamisel ning abistamisel.

Andre-Evald Reinomägi on elupõline pillimees, kauaaegne Uhtna pasunakoori liige ja tugisammas, kes hoiab au sees vanu rituaale ning loob sidet vanade ja uute mängijate vahel. Andre on Uhtna pasunakoori asutaja Karl Ludvig Reinomägi järeltulija. Ta austab ja jätkab oma suguvõsa traditsioone, olles ise legend Uhtna kultuuriloos. Ta on laulnud erinevates koorides ja ansamblites, osalenud pillimehena Uhtna kuulsaima ansambli Vigri töös. Andre mängib ka akordionit ja kitarri ning lisab oma pillimängu ja lauluhäälega värvi peomeeleollu. Andre koduhoovil asub kunagise Uhtna mõisa sepa sepikoda, mida pere on oluhoolsalt hoidnud. Andre väärtustab oma perekonna juuri ja värvikat ajalugu.

Rakvere mees Karl Mäesepp on tuntud heategija nii Sõmeru vallas kui kaugemal Eestis. Paljude aastate jooksul on Karl andnud suure panuse vähekindlustatud perede abistamisse ja heategevusse. Ta on aidanud hankida pidulikud lõpuriided koolilõpetajatele, toimetanud valda hulgaliselt toiduabi ja invaabivahendeid, varustanud Uhtna hooldekodu ratastoolide ja muu vajalikuga.

Tänu Karl Mäesepa ettevõtlikkusele on muutunud rõõmurohkemaks paljude inimeste jõulud. Vabariigi president autasustas möödunud aastal Karl Mäeseppa punase risti teenetemärgiga.

Tänuplaadi „Hea tegu 2012" pälvisid:

Advokaadibüroo Küllike Namm
- paljulapseliste perede toetamise eest.

SOL Eesti OÜ

- paljulapseliste perede abistamise eest.

Maia Simkin, Inge Pikkoja, Piret Laidroo

- kaastöö eest raamatu „Pärandkultuur Sõmeru vallas" väljaandmisel.

Sirle Pihlak

- noortepäeva mõtte ja teostuse eest ning Näpi noortekeskuse uuenduskuuri eest.

Piret Laidroo

- Näpi noortekeskuse uuenduskuuri eest.

Piia Onkel, Jaanika Arulepp

ja Liis Haidak - aktiivse vabatahtliku noorsootöö eest.

Toivo Reinsoo

-vabatahtliku ja innuka tegevuse eest Sõmeru saviringi juhendamisel.

Aare Hein

- jalgrattakuuri tegevustele kaasaaitamise ja Sõmeru liuvälja rajamise eest.

Kaido Hein

- Sõmeru liuvälja rajamise eest.

MTÜ Junargo

- Roodevälja külaelu edendamise eest.

Ubja külaselts Linda

- Ubja külaelu edendamise eest.

AS Kunda Nordic Tsement

- Jaaniku tee asfalteerimistööde eest.

AS E-Betoonelement

- Uhtna põhikooli trepi renoveerimise eest.

AS Kopar Baltik

- maadlustatami metallraamistiku valmistamise eest.

AS Kunda Trans -

ballastkillustiku annetamise eest vallateede ehituseks.

AS Rakvere Vesi

- Sõmeru ja Näpi veeprojekti eduka lõpetamise eest.