Reet lõpetas 1981 Rakvere Pedagoogikakoolis koolieelse kasvatuse eriala, Piret 1988. aastal Tallinna Pedagoogikakoolis kasvataja eriala ning ühiselt mindi edasi õppima Tallinna Ülikooli Rakvere Kolledžis alushariduse pedagoogi eriala bakalaureuseõppesse, mille nad lõpetasid 18.06.2010. Reet ja Piret on vanemõpetajad 2007. aastast.

Oma töös ja tegemistes on nad silmapaistvad. Nad osalesid ja ka võitsid Tallinna Sipsiku lasteaia konkursil Põngerja Multikavõistluse animatsiooniga „Muumide imeline päev": http://www.youtube.com/ watch?v=-FCUTQne2VY, mis toodi Kilingi-Nõmme lasteaia pedagoogilise personali poolt 5 korral (33,33%) 2010/2011. õppeaasta eredamaks hetkeks. Tõuke võistlusel osalemiseks andis 2010. aastal iseseisvalt läbitud Sütevaka Koolituskeskuse koolitus „Animatsioon" ja hea koostöö lasteaia Muumide rühmaga.

Sellel aastal (2012) on Piret ja Reet antud konkursi žürii liikmed. Mais 2011 osalesid nad Päästeameti Loominguvõistlusel animatsiooniga „Äpardused grillimisel".

Piret ja Reet jagavad animatsioonitehnika kogemusi erinevatel õppepäevadel: 24.04.12 viisid nad läbi õppepäeva naabermaakonnas Viljandimaal Karksi-Nuia lasteaias ning 28.10.2011 toimus Pärnumaa ja Viljandimaa (Abja ning Mõisaküla lasteaed) õpetajatele meie lasteaias õppepäev.

Nad on avaldanud õppevara: õppefilmi „Kass" (lamenukkfilm); õppefilmi „Äpardused grillimisel" (ümarnukkfilm); muinasjuttfilmi „Naeris" (ümarnukkfilm); „Piilurpäkapikud" (dialoogiks vormistatud muinasjutt + PowerPoint), mis on kättesaadavad www.koolielu.ee ning pedagoogilisi artikleid Tea ja Toimeta veebilehel: „Öko- ja tervisenädal", „Seikluslik orienteerumismäng - „Otsi loomi!".

Nende poolt valmis 2011. aasta suvel lasteaiale multifilm, kus Krõll tutvustab enda sõpru (lasteaia 6 rühma: Tibupojad, Sipsikud, Jänkud, Mõmmikud, Päikesekiired ja Lepatriinud), see multifilm on majas kasutamiseks lastele Krõlli ja rühmi tutvustava materjalina.

Esitlesime filmi käesoleva õppeaasta esimesel lastevanemate üldkoosolekul, kus lastevanemate aplaus oli „lõputu", oli näha, kui väga see neile meeldis ning lapsedki, käies multikat vaatamas, soovisid seda kordusena veel näha. Multifilm on mõeldud erinevatele vanuseastmetele: väiksematele lastele vaatamiseks/kuulamiseks/teksti nägemiseks ja lastele, kes õpivad lugemist või juba oskavad lugeda, saab hääle maha võtta ning nad saavad teksti lugeda.

Aastal 2008 on nad Kilingi- Nõmme Gümnaasiumi lasteaiaõpetaja eelkursuse raames läbi viinud erinevaid loenguid. Mitmete aastate jooksul on nad osalenud erinevates majasisestes töögruppides. Töö sujuvamaks muutmiseks on nad loonud kõikidele töötajatele majasiseseks kasutamiseks mõeldud teemamappe ning lasteaiaõpetajatele lasteaia arvutisüsteemi kausta materjalidega erinevatel teemadel, mida kolleegid saavad õppe-kasvatustöös kasutada. Nad mõlemad on aktiivsed osalejad lasteaia nõupidamistel ja infotundidel.

Lisaks eelnevale on nad osalised Kilingi-Nõmme klubi ringides: Piret tantsib line-tantsu ringis (alates 2005) ja osaleb näiteringis (alates 1996. a sügisest); Reet tantsib rahvatantsuringis ning juhib line-tantsu rühma (alates 2005).

Lasteaias on nad eeskujuks kolleegidele ning austatud lastevanemate seas.

2011. aastal valiti Piret Vinogradov asutuse aasta töötajaks ning esitati üldhariduse tunnustussüsteemi „Eestimaa õpib ja tänab" Õppija Arengu Toetaja auhinna kandidaadiks.

Piret on tuntud meie maja lastele lasteaia maskoti mängijana - Krõllina. Krõll tervitab kõiki, suuri ja väikeseid, sügisesel Terepeol, mängib-laulab-tantsib lastega ühistel majaüritustel, vestleb lastega tervise hoidmise vajalikkusest tervisehommikutel ning saadab 6-7-aastaseid lapsi öödiskol ja lõpupeol.

Krõll on vallatu, keevaline, lapselik, uudishimulik jne, jne - just selline on ka meie Piret, kes enamusel üritustest Krõllina osaleb ja seda ikka vabatahtlikult. Tema põhilause on: „Öelge mulle varakult ette, mida ma tegema pean, ja TEEME ÄRA!" Pireti nimetasid 2010/2011. õppeaastal 22-st töötajast 5 (22,73%) aasta töötajaks.

Õppe-kasvatustöös peab Piret oluliseks lastes sotsiaalsete, vaimsete ja füüsiliste oskuste omandamist mängu, looduse ning avastuste abil. Tema rühmas on alati tähtsal kohal lapse isetegemine, Piret ei tee lapse eest ära seda, mida laps on võimeline ise ära tegema.

Piret on oma ala spetsialist, kelle põhitegevuseks on laste suunamine ja lastele soodsaks arenguks õpikeskkonna loomine. Piret on loonud oma rühmas laste kasvatamiseks ja arendamiseks soodsa ja turvalise keskkonna. Laste õpetamisel ja kasvatamisel on ta alati loov, metoodiliselt leidlik, hea suhtleja. Piret käib lastega palju (regulaarselt erinevatel aastaaegadel) looduses, õpetades lapsi loodust armastama, märkama, kuulama loodushääli, leidma loodusest huvitavaid materjale meisterdamiseks ning liikumistegevuseks.

Tänu Pireti looduslähedusele tunnevad rühma lapsed lasteaia loodusrada üsna hästi. Pireti isiksust iseloomustab lai silmaring. Reet Eesmaa on olnud aastatel 2005-2009 Pärnumaa alushariduse ainesektsiooni liige ning juhib lasteaia tervisemeeskonda alates 2006. a septembrist, kui Kilingi- Nõmme lasteaed otsustas liituda Tervist Edendavate Lasteaedade võrgustikuga (2006. aasta detsembris liituti).

Õppetöö täiustamiseks tervise seisukohalt toimuvad Reeda eestvedamisel regulaarselt tervisemeeskonna koosolekud ja üritused.

Üheks traditsiooniliseks ürituseks on saanud igakuine tervisehommik, kus kajastatakse parajasti aktuaalset teemat ülemajaüritusena.

Teemasid tervisehommikutel on olnud erinevaid: kiusamine, ilmale sobilik riietus, liiklusohutus, tervislik toit, lauakombed, õuesviibimise vajalikkus, liigse müra kahjulikkus tervisele, sõprus, jt.

Reet oli seiklusliku orienteerumismängu „Otsi loomi!" idee generaator ning ürituse organiseerimis- ja korraldusmeeskonna liige. Ühisüritus toimus 2008. aasta septembris ja oli meie lasteaia ning Karksi-Nuia lasteaia 6-7-aastastele lastele.

Reet on esindanud lasteaeda mitmetes ettevõtmistes: laste rahvatantsu esinemisega 2005. aastal Euroopa Kultuurikülade kultuurifestivalil; 2008. aastal Ökotantsufestivalil Kuusalus, kus saadi ka tervikliku lavastuse eripreemia; 2005-2009 Pärnu maakonna lasteaedade tuletõrjespordi olümpial (seda üritust enam ei toimu); 2008. aastal Pärnumaa laste ja noorte tantsupeol „Mu isamaa armas" Pärnu Kontserdimajas; esinenud lastega mitmetel laatadel, kohalikus klubis, lusikapidudel ja muudel valla üritustel.

Lisaks on aidanud organiseerida erinevaid lastele mõeldud valla üritusi: Päkapikumaa, lastekaitsepäev, lumelinna ehitamine jt.

2006/2007. õppeaasta jooksul koostas ja kaardistas Reet looduse õpperajad kolmele vanusegrupile, kus rühmad käivad järjepidevalt erinevatel aastaaegadel loodust uurimas ja avastamas.

Igal aastal on Reet aktiivne kaasalööja lõpurühma ürituste juures: traditsioonilisel öödiskol valmistab ette ja organiseerib laste aktiivsed tegevused kogu õhtu jooksul, vanavanemate peol, folklooripeol eakatega ja teistel üritustel, mida ilma Reeda energilisuseta ette ei kujutaks. Reet teeb lasteaia peod erilisteks.

Reeda liikumistegevused on mängulised (harjutused on peidetud erinevate mänguliste tegevuste taha), hästi organiseeritud, kus erinevad tegevused vahelduvad (ei teki tühje pause, kus laste tähelepanu võiks hajuda). Ta kasutab tegevusvaldkondade lõimumise võimalusi: keel ja kõne, matemaatika (nt loendamine, rühmitamine, järjestamine), mina ja keskkond (nt vaatlemine ja uurimine), kunst (nt erinevad kujundid hüppenööridest). Alati, kui vähegi võimalik (sõltuvalt ilmast), viib Reet liikumistegevused läbi õues.

Liikumistegevustes ja rütmikas vajalike õppevahendite meisterdamises on Reet väga loov. Ta on meisterdanud oakotte, sabaga kergviskepalle, sahisteid, numbrikaarte, võimlemislinte, peakatteid.

Ökotantsufestivalilgi olid meie lastel Reeda õmmeldud kostüümid seljas.

Piret Vinogradovi ja Reet Eesmaa tegevused mõjutavad nii last, rühma, lasteaeda, valda, maakonda kui ka tervet Eestit. Täname Teid!