Riina Rätsepsoo (koordinaator):

Oma sõitu Matarosse alustasime 17. mai varahommikul. Peale väsitavat lennu- ja bussireisi kohtusime külalislahke võõrustajaga, uudistasime Mataro linna ja Vahemerd. Järgmisel päeval võtsime ette teekonna Barcelonasse, kus vaimustusime kuulsa arhitekti Antoni Gaudi rajatud Güelli pargist, Sagrada Familia kirikust ning teistest huvitavatest ehitistest ja kohtadest.

19. mai algas ühisprooviga. Päeva teises pooles toimus tänavakontsert, kus astus üles ka Türi muusikakooli orkester.

Suur Comeniuse partnerite ühine kontsert, milleks olime selgeks õppinud kaks eestikeelset ja kaks ingliskeelset laulu, toimus 20. mail Mataros Monumental Hallis.

Laupa põhikool ja Türi muusikakool on olnud eestipoolsed partnerid Hollandi ja Hispaania koolidele viimased kaks aastat. Üheskoos on osaletud Comeniuse projekti „Music for everybody" vahvates tegevustes. Töökoosolekud on toimunud Hispaanias, Hollandis ja Eestis.

Lisaks ühistegevusele on Laupa koolis uuritud Türi valla tuntud muusikuid ja neid intervjueeritud. 8. klassi õpilased koostasid uurimistöid eesti heliloojate elulugude ja teoste kohta.

Et oma projektipartnerite kultuuri paremini tundma õppida, korraldasime kevadel Kataloonia päeva. Sel päeval tutvus meie koolipere Kataloonia ajalooga, esimene klass tegi uhkeid Kataloonia lippe ja suuremad õpilased valmistasid koos klassijuhatajatega Kataloonia rahvustoitu tapas.

Igal Comeniuse projektil peab olema lõpptulemus. Meie projektil oli selleks ühine kontsert. Projekt „Music for everybody" on saanud toetust Elukestva õppe programmist.

Reisimuljed

Muusikaõpetaja Virve Kaljula:

Kuigi Laupa põhikooli lastekooris on rohkem lauljaid kui kaksteist, polnud lõppkontserdil esinevate lauljate valik raske. Matarosse said sõita väga tublid koorilauljad ja solistid. Esinemiseks õppisime algul rohkem laule, kui lõppkontserdi kavas oli.

Valmistusime esitama väikest etteastet
a capella
soololauludest, aga nagu ikka elus juhtub, plaanid muutusid. Lõpliku lauluvaliku tegime koos Türi muusikakooliga. Kontserdil esinesime mõlemas osas, esimeses pooles koos Türi muusikutega ja teises osas ühiselt kõikide partnerkoolidega muusikalis „Eva's search for music".

Kokkuvõttes võin öelda, et jäin meie väikese koori etteastetega rahule. Kataloonia kaunid linnad Mataro ja Barcelona jätsid vapustava mulje.

Regina Saadov:

Lennukisõit oli alguses hirmus, aga pärast oli juba päris lahe. Hotell, kus me elasime, oli väga ilus ja mugav.

Mari Roos:

Lõppkontsert oli supervägev. Suur elamus oli kontserdi ajal seista laval koos sõpradega nii meie kui ka muusikakoolist. Dirigent oli vapustav! Sama võib öelda ka tänavakontserdi kohta. Türi laste ja õpetajate pillimäng oli nii haarav, et kohalikud elanikud tantsisid otse tänaval.

Meeri-Marita Paas:

Mulle meeldis väga Barcelona. Linnatuuri buss, millega sõitsime, oli täiega äge, ja veel kõik need kaunid hooned, poed ja restoranid, need jäävad kauaks meelde. Muidu oli kõik tore peale jaheda ilma.

Tamara Eelrand:

Hispaania inimesed olid väga toredad. Meie hotell oli väga luksuslik, maitsva hommikusöögiga ja isegi välibasseiniga. Meri oli kohe hotelli taga.

Relina Hulko:

Kõik, mida nägime ja kogesime, oli ülilahe. Güelli park, Sagrada Familia kirik, Pedralbese klooster ja restoran Barcelonas, Germanes Bertomeu kool ja hamburgeribaar. Ja kindlasti meie esinemine kontserdil! Kui võimalik, läheksin sinna tagasi.

Reigo Tirmaste:

Meie reis oli lühike, aga huvitav. Kõige suurema elamuse pakkusid esinemine Mataros kontserdimajas ja Hop-on- Hop-off bussituur Barcelonas.