Arutelu käigus otsustati saata ühispöördumised Tartu Ülikooli rektorile ja ülikooli nõukogule ning haridus- ja teadusministrile.

Pöördumises ülikooli poole palutakse Tartu Ülikoolil avalikustada huvitatud osapooltele ülikooli konkreetne tegevusplaan Türi jaoks ja teha seda enne 10. detsembril 2010 toimuvat ümarlauda. Palutakse, et Tartu Ülikool peataks kõik Türi Kolledži Türil toimuvate tegevuste lõpetamisega seonduvate otsuste tegemise enne 10.detsembril toimuvat ümarlauda ning palutakse muuta 10. detsembril kokkukutsud ümarlaua toimumise asukohta ning pidada kohtumine Türi Kolledži ruumides.

Pöördumises haridus- ja teadusminister Tõnis Lukasele palutakse ministrilt kui hariduspoliitika peamiselt suunajalt abi Türi Kolledži tegevuse jätkamiseks. Ministril palutakse leida võimalusi suhtlemiseks Tartu Ülikooli või mõne teise lähedasi õppekavu õpetava ülikooliga selleks, et säilitada statsionaarne õppetöö Türi Kolledžis.

Ühisnõupiamisest võtsid osa Riigikogu liikmed Kaia Iva, Tõnis Kõiv ja Jaanus Marrandi ning Järva maavanem Tiina Oraste, Türi Vallavolikogu esimees Toomas Marrandi, Türi vallavolikogu eelarve- ja arenduskomisjoni esimees Theo Aasa, Türi Vallavolikogu haridus- ja noorsookomisjoni esimees Toomas Šadeiko, Türi Vallavolikogu sotsiaal- ja tervishoiukomisjoni esimees Peeter Särg, Türi Vallavolikogu turvalisuse komisjoni esimees Jaan Arvola, Türi Vallavolikogu maaelukomisjoni esimees Reet Länkur, Türi Vallavolikogu revisjonikomisjoni esimees Raivo Pink ning Türi vallavanem Aivo Prüssel ja Türi Vallavalitsuse liige, abivallavanem
Üllar Vahtramäe.

Ühisnõupidamisest osavõtjate seisukohtadele on toetust avaldanud ka Riigikogu liikmed Jaan Kundla, Sven Mikser ja Arvo Sarapuu ning SA Keskkonnainvesteeringute Keskus juhatuse liige Kalev Aun, Türi Vallavolikogu majandus- ja keskkonnakomisjoni esimees Aivar Lõhmus, Türi Vallavolikogu kultuuri- ja spordikomisjoni esimees Mati Sadam ning Türi Vallavalitsuse liikmed Vahur Salom ja Urmas Kupp.