Põhjusena Jaan Arvola umbusaldamiseks toodi välja asjaolu, et Jaan Arvol on mitmetes meediakanalites oma avalike väljaütlemistega Türi valla mainet kahjustanud, väites, et praegused valla juhid viivad valla pankrotti. Tegeliku informatsiooni valdajana võib Arvola käitumist tõlgendada avaliku laimuna. Teine oluline umbusaldamise põhjus on esitajate arvates asjaolu, et Jaan Arvola ei ole Türi valla püsielanik.

Türi Vallavalitsuse liikmele, abivallavanemale haridus-, kultuuri- ja sotsiaalküsimustes Vahur Salomile umbusalduse avaldamine on seotud toimetulematusega juhtida Türi linna koolide ümberkujundamist. Samuti on jätnud soovida abivallavanema tegevus kultuuri- ja sotsiaalvaldkonna juhtimisel.

Mõlemale umbusaldusavaldusele on alla kirjutanud kaheksa vallavolikogu liiget.

Järgmisena esitasid volinikud, kes kandideerisid Türi Vallavolikogusse Isamaa ja Res Publika Liidu nimekirjas ning, kes esindavad Eesti Reformierakonda, umbusaldusavalduse umbusalduse algatamiseks Türi Vallavolikogu esimehele Toomas Marrandile, Türi vallavanemale Aivo Prüsselile ja Türi Vallavalitsusele. Umbusaldusavalduse ette lugenud volikogu liige Raivo Pink tõi põhjendusena välja, et Türi vallas loodud uue koalitsiooni liikmetel on soov jätkata juhtidega, kelle eesmärkide ja tegutsemisviiside osas on kokku lepitud ning kellel on volikogu liikmete enamuse usaldus.

Umbusaldusavaldusele on alla kirjutanud 12 vallavolikogu liiget.

Kaheteistkümne volikogu liikme volitatud isik Raivo Pink esitas Türi Vallavolikogu esimehele Toomas Marrandile avalduse, millega volinikud taotlevad volikogu järgmise istungi kokkukutsumist 15. veebruaril. Taotlejad esitasid ettepaneku kutsuda istung kokku järgmiste küsimuste arutamiseks: umbusalduste avaldamine, valla põhimääruse muutmine, vallavalitsuse põhimääruse muutmine, vallavanema valimine ja vallavolikogu esimehe valimine. Päevakorda võib lisanduda punkte kuni 8. veebruaril toimuva vallavolikogu eestseisu kogunemiseni.

Järgmisena esines mõtteavaldusega vallavolinik Toomas Šadeiko, kes oma sõnavõtus tõi välja mitmeid talle muret tekitavaid tähelepanekuid praeguse volikogu ja vallavalitsuse töös.

Edasi jätkus Türi Vallavolikogu 29. istung vastavalt päevakorrale.

Türi Vallavolikogusse kuulub 23 liiget, kelle erakondliku kuuluvusega saab tutvuda siin.