Taas anti välja pungileht nr 2 "Rockvere Pungimees", milles kirjas kõik esitatud laulud koos tõlgetega. Et kõik sujuks plaanipäraselt tehti üritus kahepäevaseks. Kõikidele kooridele oli linna poolt väga hästi organiseeritud toitlustus ja majutus.

Ceres alustas oma punginädalalõppu 10. juunil, kui kel 14.30 starditi Märjamaa rahvamaja eest pungipealinna. Enne esimest proovi jõudsime vaadata üle oma majutuskoha Rakvere Linna Algkoolis. Saime kätte eelnevalt tellitud pungisärgid ning käepaelad.

Kõige üllatuslikum Ceresele oli välkintervjuu Kanal 2 poolt. Hetkega meenus eelmine pidu ja kogu koor oli pungimelust lummatud! Siinkohal on sobilik jällegi ära märkida, et Ceres on alati valmis ennast proovile panema erinevates valdkondades ja üksmeelselt ümber kehastuma!

Uskumatult täpselt peeti kinni ajakavast. Kui proov ja õhtusöök läbi, oli soovijail võimalus osa võtta ööjooksust. Terve linn kihas. Ööbimiskohta jalutades tundsid cereslased nagu nad oleksid välisreisil. Paljudele meenus Itaalia festival või siis Bratislawa konkurss.

Teise päeva hommikul tuli jalutada jällegi Vallimäele, kus algas teine proov. Laule oli kokku 23. Kõiki lugusid saatsid bänd ja orkester üheskoos. Tööd tuli teha kõvasti. Peo idee autor, pealavastaja ja organisaator Üllar Saaremäe oli oma väga hea sõna ja lauluga kõigile energiaallikaks. Õhutemperatuur oli väga kõrge, aga ka kõik dirigendid innustasid lauljaid positiivselt. Peale proovi alustas Ceres enda tuunimist õhtuseks laulupeoks. Suurepärase meeskonnatööna - kooris on kolm juuksurit - olid kõik lõunasöögiks saanud punkari välimuse.

Peaproov sujus suurepäraselt solistide (ooperilaulja, poplauljad, punklauljad, näitlejad), ühendkoori, orkestri, bändi ning õhtut läbi viiva hr Volkonskiga isiklikult, kes väga mahlaks eesti-soome- vene-inglise tõlkes juhatas sisse kõik laulud, istudes pungikoori meeslauljate ridades tugitoolis nagu Vürstile kohane.

Viimane laul, Vennaskonna "Insener Garini hüperpoloid", sai peaproovis endale uue tiitli - pungi "Mesipuu".

Rongkäik oli võtnud võimsa kuju ja vormi! Oli meeldiv kohata pealtvaatajate hulgas ka märjamaalasi, kes Cerest kõvahäälselt tervitasid! Sel aastal tundus pealtvaatajaidki olema kaks-kolm korda rohkem. Kell 20 see kõik algaski, millega meie Ceres on tegelenud juba mitu kuud - Eesti II Punk Laulupidu!

Võimatu oli seda kõike mitte nautida. Meile said hingelähedaseks paljud laulud, mis koduproovides tundusid pööraselt rasked ja kindlasti jätame mõned neist oma repertuaari. Eriti võimas oli peo lõpuosa. Enne viimast laulu, pungi "Mesipuud" tõusis kogu linnusel istuv rahvas nagu üks mees püsti ja laulis kaasa. See oli eriti meeliülendav.

Üllar Saaremäe lõpukõnest jäi mulle eriti selgelt meelde mõte: "....kui 25 aastat tagasi, oleks ma rääkinud sellisest ideest, oleks mind hulluks peetud ... , aga täna võtab sellest peost osa ka Politseikoor!"

 Kõik II punklaulupeo dirigendid, organisaatorid ja koorijuhid said tänutäheks jämeda keti otsas suure-suure pungimärgiga medaljoni, mis lõpetas ka selleaastase laulupeo. Koduteele pakiti kaasa kõigile osalejatele toidupakike, mis sisaldas ainulaadseid tooteid. Näiteks pakk Punk piparkooke, Punk joogijogurt küüslaugu/sibula ja kurgi/ maitserohelisega ning karboniseeritud Punk vesi.

 Nüüdseks on see möll möödas. Ceres tänab kogu südamest oma dirigenti Marju Plamust ja Berit Plamust, kes võtsid vaevaks tegeleda sellise väljakutsega. See oli seda väärt! Veel täname oma bussijuhti Maido Kaljurit, kes käis ka ööjooksul. Palju tänu ja head suvepuhkust kõigile cereslastele! Kõik mis ei tapa, teeb tugevaks!