Ettevõtte põhitegevuseks on Aberdiin Angus tõugu lihaveiste kasvatamine. Alustati kuueteistkümne veisega ning tänaseks on kogu karja suurus 85 looma, millest 40 on ammlehmad.

Kui alustati, siis mõeldi, et luuakse tootmiskari, kus loom kasvatatakse üles ja müüakse lihakombinaati.

Nüüdseks on see äriidee muutunud ja töötatakse selle nimel, et kujuneks välja aretuskari, mille kasvatamisel saadakse tulu sellest, et müüakse puhtatõulisi elusloomi teistele veisekasvatajatele.

Hetkel praagitakse järjest välja ristandeid. Tulevikus tahetakse saada tunnustatud ja konkurentsivõimeliseks puhtatõuliste Aberdiin Angus lihaveiste aretajateks Eestis. Selle eesmärgi saavutamiseks on partneriks Põhja-Rootsis asuv Yxskaftkälens Angus aretusfarm.

Kuna aga Eesti turg on väike ja nõudlus erinevate toodete osas võib väga kiiresti muutuda, siis on Saareõue OÜ teiseks tegevussuunaks valinud maheteraviljakasvatuse. Haritava põllumajandusliku maa suurus on kolme aktiivse tegutsemisaasta jooksul kasvanud 60 hektarilt 230 hektarini.

Kahes suunas tegutsemine peaks piisavalt maandama majandustegevuse riske ning kui loomakasvatuses ei ole kõige paremad ajad, siis peaks ettevõtet vee peal hoidma teraviljakasvatus ja vastupidi.

Teine, alles selle aasta jaanuaris Ivari ja Maarja poolt asutatud ettevõte on Saareõue Partner OÜ, mille põhitegevuseks on mineraalsöötade ja farmitarvikute turustamine. Eestis esindatakse Suurbritannias juba aastast 1971 tegutsevat mineraalsöötade tootjat, tänu kellele on neil võrreldes samas valdkonnas tegelejatele kaks konkurentsieelist:

• suudetakse pakkuda suuri, kuni 500 kg kaaluvaid mineraalsööda plokke; • pakutavad mineraalsöödad on väga erinevate lisanditega alates kalamaksaõlist kuni küüslauguni.

Peale selle pakutakse Eesti loomakasvatajatele karjuseid, loomaveohaagiseid, tallisisustusi ning fikseerimispuure veistele ja lammastele.

Mineraalsöötade turustamisega on plaan laieneda Lätti ning võtta osa seal toimuvast maamajandusele orienteeritud messist, sest selle aasta Tartu maamess oli väga edukas. Seal sõlmiti mineraalsöötade ostu-müügi osas kokkuleppeid mitmete suurte lihaveisekasvatajatega.

Ettevõtte tegevuse edukaks jätkamiseks kavandatakse seni pereettevõttena toiminud firmasse lisatööjõu palkamist, sest muidu võiksid omanike hõivatuse tõttu kannatada juba loodud kliendisuhted.

Tulevikku vaatavad nii Ivar kui Maarja positiivselt. Maal elamine nõuab kindlasti rohkem ettevõtlikkust, sest töökohti napib. Kui oled aga ettevõtlik ja äriidee on vähegi kandev, siis on võimalik igati toime tulla. Omades enda loodud töökohta, saab endale lubada suuremat vabadust nii ajalises kui finantsilises mõttes. Samas on see ka suurem kohustus, sest tööd tuleb teha vaatamata sellele, mis on aasta- või kellaaeg ning kas tuju on halb või hea.