Edasine elu muutus aina asjalikumaks, algas õppetöö, tehti palju teste matemaatika ja võõrkeele tasemerühmade moodustamiseks. Tuli otsustada, millised valikained võtta, millised jätta.

Sündis õpilasesindus

Igapäevaelu kõige valusam probleem oli septembris koolisöök - uus maitse, varasemaga võrreldes kõrgem hind ja väiksem portsjon. Tegelikult portsjon ei vähenenud, lihtsalt juurdevõtmise võimalust ei ole enam, kuna põhikooli ei ole. Juhtkonna meeldivaks üllatuseks ei ole tekkinud probleeme parkimisel, kõik mahuvad ära.

Direktor kutsus kokku õpilasesinduse. Kandideerimine oli vabatahtlik ja eeldas motivatsioonikirja kirjutamist. Õpilasesinduse esimene kokkusaamine toimus septembrikuu lõpus. Otsustati, et president valitakse siis, kui juba natuke on koos toimetatud ja üksteist paremini tundma õpitud. Õpilasesinduse senised koosolekud on olnud töised ning huvitegevuse aastaplaan on läbi arutatud, räägitud on oma ruumist ja kooliraadiost.

Rebased said ristitud

Esimene suursündmus oli tüügimine ehk rebaste ristimine. Tuleb kiita abituuriumi, kes suutis neli paralleelklassi koos tegutsema panna nii, et rebased tüügitud said ning juhtkonna esitatud piiridest väga ei väljutud. Tüügimisele järgnes kohe õpetajate päev, mis oli jällegi abituuriumi korraldada. Lisaks oma kooli õpetajate asendamisele käis osa õpilasi abis Türi Põhikooli 7.-8. klasside õpetamisel.

Üldine tagasiside päevale oli positiivne ja tervelt neli noormeest arvasid, et õpetajaamet võib nende tulevikku kuuluda küll. Õpetajad käisid samal ajal Türi Noortekeskuses. Päeva lõpus maiustati üheskoos abituuriumi valmistatud kookidega.

Septembris kirjutasid kõik õpilased võistlustöid aastaid toimunud Tiina Tammani arvamuslugude konkursile. Proua Tamman käis õpilastega pärast konkursitööde läbilugemist kohtumas ja oli õnnetu, sest tema arvates esitavad noored kergekäeliselt meediast ja sõpradelt kuuldud väiteid aksioomidena. Kõige enam hindas ta Tatajana Grõnžola (12. kl), Sten Paali (11. kl) ja Joosep Lohuri (11. kl) arutlusi.

Raamatukogupäevade raames (20.-21. oktoober) tutvustas raamatukoguhoidja Leelia Karu õpilastele Türi Ühisgümnaasiumi raamatukogus erinevaid e-andmebaase. Vaatluse alla tulid e-kataloog ESTER, Eesti artiklite andmebaas ISE, e-raamatukogu ning e-sõnastikud.

Veerandi viimasel päeval pidasime väikestviisi valla 6. sünnipäeva. Toimusid ajalootunnid: „Tolli 62 ja Lokuta mõis", giid Leelo Kivirand, „Lokuta tööstuskompleks ja staadion", giid Asta Viigipuu, „Türi fotodel" teadja René Viljat, „Türi kunstielu" teadja Tiit Jaanson.

Meil on väga hea meel, et koostöö Türi Põhikooliga kogub hoogu - meil oli ühine 1. september, õpetajate päev ja veerandi viimasel päeval käisid 9. klassid tutvumas oma (loodetavasti) uue kooliga.

Sümboolika on loomisel

Plaanis on luua üsna palju sümboolikat: märk, müts, lipp, laul, foto, sõrmus. Septembris toimus logo konkurss. Iti-Pätrik Järve ja Hendrik Kurrikoffi (12. kl) variantidest on kokku pandud üks kena kuuskedega logo, mis ootab veel viimset lihvi. Huviringidest on käivitunud kolm rahvatantsurühma, kaks koori, ansambel, bänd.

Veerandi lõpus küsisime õpilastelt, miks peaks siia kooli õppima tulema. Kahesajast õpilasest vastas üheksakümmend üheksa, et meil on sõbralik koolipere ja heatahtlikud õpetajad. Mida veel tahta? Kui õhkkond on mõnus, on ju õppimine suisa lust.

Soov, mille Türi Ühisgümnaasiumi direktori kohusetäitja 1. septembril avaldas, on tema hinnangul juba täitnud - meie koolis on inimesed, kes aitavad unistusi teoks teha.