Õpilastele on loodud head võimalused õppe- ja huvitegevuseks. Paljude õpetajate ainetunnid toimuvad arvutiklassis, kus tehniliste vahendite abil proovitakse aineid omavahel lõimida. Õppekavaväliselt õpetatakse arvutit, matemaatikat, saksa keelt; töötavad koorid ning rahvatants.

Võõrkeeltest on koolis võimalik õppida alates 2. klassist inglise, alates 5. klassist vene või saksa ja gümnaasiumis ka prantsuse keelt.

Teist aastat toimub koolis õpilasi tulemustele motiveeriv konkurss "Parim kooliklass", kus kooliastmete võitjaid ootab ees kevadine preemiareis.

Alates sellest õppeaastast on õpilastel võimalik osa võtta Tartu ülikooliga koostöös toimuvatest igakuistest bioloogia õpikodadest, kus saadakse teoreetilisi ja praktilisi lisateadmisi.

Kuna tavatunnis on ajaressurss piiratud ja napib ka tehnilisi võimalusi, siis on see tänuväärt võimalus loodusteadustest huvituvale noorele.

Seoses õpilaste arvu kasvuga on viimastel aastatel koolis tööd alustanud ka paljud uued õpetajad. Kollektiivi on lisandunud tugevaid ainespetsialiste, kelle töö vilju võib juba märgata. Kooli juhtkond väärtustab tulemuslikku õpetaja ja koolitöötaja tööd, sest vald on loonud selleks head tingimused. See kõik aitab kaasa tugevaks põhikooliks ja mitmekesiste valikutega gümnaasiumiks kujunemisele.

Töö õppetoolides

Õppetoolide süsteemi käivitamine ei ole toonud õpilastele otseselt kaasa suuri muudatusi, küll on aga selle käivitamisest tunnetatavad muudatused olnud sisulised ja ainealasele kvaliteedile orienteeritud.

Õpilased osalevad aktiivselt koolisisestel ja maakondlikel aineolümpiaadidel, õpilasvõistlustel ning konkurssidel. Kevadel leiavad aset koolisisesed tasemetööd erinevates õppeainetes ja kooliastmetes, analüüsitakse õpilaste edasijõudmist ühelt kooliastmelt teisele ja ka õpetajate töö tulemuslikkust.

Kooli uus õppekava on vähendanud kohustuslike gümnaasiumikursuste arvu ja lisandunud on erinevad valikkursused (süvendatud matemaatika, inglise keel, prantsuse keel, ettevõtluse alused jm). Õpilastele on loodud valikuvõimalused süvendatud õppeks ja õppesuundade valikuks.

Tabasalu koolis on keskmine õpilaste arv klassis 22, igal klassil on oma klassijuhataja.

Vähemasti kord õppeaasta vältel toimub arenguvestlus, kus osalevad nii õpilane kui tema vanem(ad). Ikka selle eesmärgiga, et jälgida õpilase arengut ja tema edasijõudmist koolis. Siit selgub ka vajadus tööks andekamate ja järeleaitamist vajavate õpilastega.

Õpilaste puudumised ja hilinemised on hoolega jälgitud ja kantud e-kooli, mis on kooli ja kodu vaheline suhtluskanal.

Uurimustööd 8. klassist

Tabasalu kooli raamatukogu on esinduslik ja annab silmad ette nii mõnelegi koolile.

Siin on rikkalik valik erinevaid teavikuid. See loob head võimalused õpilastele kohapeal loov- ja uurimustööde kirjutamiseks. Juba alates 8. klassist saab juhendaja-õpetaja käe all keskenduda valitud teemasse süvitsi ja saada esmakogemus loovtöö/uurimuse/ projekti koostamisest.

Sügisest alustasid koolis tööd mitmed uued rahvusvahelised projektid:

• Comeniuse projekti "Vastutustundlik tarbimine" raames võõrustati jaanuaris külalisi 7 erinevast riigist. Sisukatesse ja töistesse päevadesse mahtusid nii töökoosolekud kui ka tutvumised kooli ja Harku valla tegemistega, ees ootavad kohtumised Poolas ja Türgis.

• Põhjamaade Nordplus Junior programmi on kaasatud eelkõige meie kooli 8B ja 9B klass, kes septembris 2012 võõrustasid 65 Taani noort. Kevadisel koolivaheajal toimub aga vastukülaskäik Taani, kus teostatud projekte tutvustatakse ühiskonverentsil.

• Juba neli aastat on kool edukalt osalenud eTwinningu rahvusvahelises partnerlusprojektis. Meie kooli algklasside projekti "Olümpia kõigi jaoks" on tunnustatud Euroopa kvaliteedimärgiga.

• Jätkub ka Eesti-Soome kunstiprojekt ning suhtlus sõpruskoolidega Valgevenest ja Norrast.

Ka sellel õppeaastal on meie kooli õpilased olnud edukad mitmetel maakondlikel üritustel ja konkurssidel - kohti esikolmikus on saadud nii eesti, vene kui inglise keeles, samuti inimeseõpetuses. Häid tulemusi on saadud ka matemaatikas ja geograafias.

Samuti on tublid olnud meie sportlased jalgpallis, korvpallis, ujumises ja kergejõustikus. Viimati tuldi maakondlikult konkursilt esikolmikukohtadega kodunduses ja käsitöös.

_______________________________________

Kooli õppesuunad

  • Alates 1. klassist -inglise keele õppesuund/matemaatikamuusika õppesuund.
  • Alates 7. klassist - reaalsuund/spordisuund.
  • Alates 10. klassist - matemaatika-ettevõtluse õppesuund/humanitaarõppesuund/sisekaitse õppesuund.