Nasval tegutsevast Ösel Fish OÜ-st kinnitati, et kuigi suhted Ukrainaga pole ilmselt kellelgi korras, nemad töötajaid koondama ei hakka. Sama ütles ka Ivar Kiil firmast Saare Fishexport OÜ. “Ukraina turuga on kõik korras ja töötajad muretsema ei pea,” lausus Kiil.

Töötukassa Saaremaa büroo juht Ave Reimaa-Lepik ei näinud samuti probleemi. “Praegu ei ole koondamised sellises mahus, et meie peaksime sekkuma. Inimeste liikumine toimub täiesti tavapäraselt: keegi lõpetab firmaga töösuhte ja firmad lõpetavad kellegagi lepingu. Ükski firma praegu selles osas ei eristu ega paista silma,” märkis Reimaa-Lepik.

Mihkel Undrest oli Kiievis ka Maidani veriste sündmuste ajal. "Sättisin oma firmareisid niiviisi, et saaksin hiljem sõna sekka öelda, kui vene kolleegid hakkavad mingit jama ajama toimunu kohta," ütles Undrest.

Ukraina kalaturg on tema sõnul madalseisus seetõttu, et dollarikurss kõigub. Kui enne Maidani oli dollari ja grivna kurss üks seitsmele, siis vahepeal tõusis see juba üle kolmeteistkümne.

Stabiliseeruma peaks see umbes kümne peal. Kõige vähem kala võeti Ukrainas vastu kolm-neli kuud tagasi. "Külmhoone on kala täis, lõputult oodata ei saa, aga küll see asi nüüd muutub," oli Mihkel Undrest optimistlik.