Mängujuhi Mart Vellama koostatud 30 küsimust anti laudadesse kümnekaupa. Peamurdmist nõudvate pähklite hulgas oli ka muusika- ja pildiküsimus. Korraldaja Ave-Maria Bani sõnul tundus viies voor üpris raskena - punktid tulid vaevaliselt ning nii mõnelgi võistkonnal jäi nende arv selles mängus üsna kesiseks. Kaks küsimust andsid aga lausa nullpunktiseeria. Ühes taheti teada linateost, mis esimese täispika animafilmina sai 2001. aastal Oscari filmiauhinna. Selleks oli „Shrek”. Teises küsiti, kelle käes oli tuumanupp Boriss Jeltsini südameoperatsiooni ajal 1996. aastal. Hoidjaks oli president määranud peaminister Viktor Tšernomõrdini, kelle kätte seda paraku ei antud. Vastus - koridoris valvet pidanud suvaline ohvitser!

Huvikeskuse korraldatavas mälumängusarjas on jäänud pidada veel kaks vooru. Üldarvestuses kannab praegu 100 punktiga favoriidirolli Üksnurme võistkond, tema kannul on 84,5 punktiga Õlmarid ja 75 punktiga Mälujahutaja. Lõpptulemuses lähevad kirja viie parema vooru tulemused: kokkuleppekohaselt lahutatakse üldsummast maha kahe kõige kehvema vooru punktid. Kes on Saku parim mälumänguseltskond, selgub 2. mail. Üks on aga selge, olenemata tabelikohast on kõikide võistkondade puhul tegu valla mälusportlaste koorekihiga.

Eelviimane kohtumine on 4. aprillil. Voorupunktid ja tabeliseis on huvikeskuse kodulehel www.sakuvald.ee/huvikeskus. Jälgi mängu!

NII KÜSITI

1. 20sendine euromünt on eriline sile seitsme sälguga raha. Kuidas nimetatakse seda rahatüüpi?  
13. Mis on selle 105-karaadise teemanti nimi, mis kunagi oli maailma suurim? Keskajast saati kuulus ta India keisritele, nüüd aga kuninganna Elizabeth II-le ning on üks kroonijuveelidest?
15. Selle spordiala eesmärgiks on täpsus. Sihtmärgi suuruseks on 2 cm (läbimõõt). Tulemust mõõdetakse elektrooniliselt kuni 15 cm ulatuses. Kõik kaugemad tabamused lähevad kirja 16 cm-ga. Maailmarekordiomanik sellel alal on aastast 2007 ukrainlanna Klavdia Zalevska. Mis ala?

VASTUSED: 1. Hispaania lill.  13. Koh-i-Noor. 15. Langevarju täpsushüpped