Kui asjad lahti pakitud ja riided vahetatud, oli kätte jõudnud aeg avada laager. Laager rivistati üles ja kokku oli rivis 116 väikest mudilast, kellest paljud päris esimest korda laagrikogemust saamas. Tutvustati laagri päevakava, jaotati lapsed rühmadesse ja räägiti, kuidas laagris tuleb käituda. Seejärel algas treeningtund, mis kestis 2x40 minutit. Õpilased olid jaotatud vanuse ja klasside järgi kuude rühma ning iga rühmaga tegeles eraldi spordiõpetaja. Nii said lapsed õppida riviharjutusi, mida õpetas õpetaja Marit Rauk, korvpalliharjutusi viisid läbi õpetaja Kaspar Koolman ja 11.c spordiklassi õpilased Taavi Leok ning Robi Laan, erinevaid viskeharjutusi õpetas Heiki Sarapuu, õpetaja Ester Sädemets korraldas erinevaid teatevõistlusi ning Toomas Kivend viis läbi lastele väikse teivashüppe algõppe koos harjutustega ronimisvahenditel. Tund kestis 40 minutit, siis järgnes väike joogija puhkepaus ning rühmad vahetusid.

Oligi käes oodatud söögiaeg ning laagri toitlustaja OÜ Rõngu Trahter pakkis lahti esimese lõunasöögi. Söömine toimus värskes õhus varikatuse all. Toit oli väga maitsev ja laste kõhud päevasest tegevusest tühjad. Toitlustajale ongi suurim tunnustus tühjaks söödud taldrikud.

Pärast sööki oli ka lastel väike puhkepaus, mille ajal nad said nautida Tervisespordikeskuse territooriumil olevatel kiikedel ja muudel atraktsioonidel tegutsemist.

Õhtune spordiprogramm algas teatevõistlustega kogu laagrile ning seejärel 2x40 minutit treeningut spordiõpetajate juhendamisel. Kell 20.00 toimus väike grilliõhtu, kus lapsed said ise küpsetada grillvorsti ja võidelda sääskedega. Kes tahtis, see kiikus, ronis või mängis palli - tegevust jagus kõigile. Kella 21.30 alustati hambapesu ja muude magamamineku-eelsete toimingutega ning 23.00 olid kõik oma tubades ning seadsid end teenitud unele. Oli lapsi, kel koduigatsus peale tuli või kes Une-Matit naabertoast otsimas käis. Keskööks olid toad jäänud vaikseks ning ka õpetajad said puhkama minna, et järgmisel päeval taas rõõmsalt laste ette astuda.

Öösel sadanud vihm ja virgutavalt jahe hommik ei seganud väikseid laagrilisi aegsasti enne äratust ringi jooksmast. Kell 8.00 toimus hommikune võimlemine pallipatsil ning seejärel hommikusöök. Kell 9.00 startisid esimesed klassid koos klassijuhatajatega ja õpetaja Heikiga loodusmatkale. Ülejäänud laagrilisi ootas ees orienteerumine looduses, kuhu olid kaasatud ka kõik õpetajad.

Pärast hommikust sportimist oligi aeg hakata tegelema asjade pakkimisega ning valmistuma kojusõiduks. Kell 11.00 olid jällegi bussid ees ning Ülenurme Gümnaasiumi spordi-ja muusikalaager algas kojusõit. Tõrvandis ootas koolis lõunasöök. Laagris said õpetajad poolteist tundi hinge tõmmata, kui saabus uus seltskond laagrilisi Elvasse, seekord juba muusikaklassid ja kokku 130 last. Jällegi pidulik tere-rivistus ja ööbimiskohtade jagamine. Esimesena alustas laulutunniga mudilaskoor, poistekooril olid sel ajal sportmängud palliplatsil, kus mängiti korvpalli, võrkpalli ning jalgpalli. Tund hiljem tehti vahetus ja laulutundi olid oodatud poistekoor ning palliplatsidele mudilaskoor.

Pärast õhtusööki laulsid kõik lapsed Tervisespordikeskuse suures saalis ja valmistusid järgmisel päeval toimuvaks kontserdiks. Kell 18.00 olid kõik laululapsed oodatud palliplatsile, kus toimus suur teatevõistlus. Meeleolukaid teatevõistlusi viisid läbi spordiõpetajad. Kell 20.00 algas lõkkeõhtu, kus poistekoori suuremad poisid aitasid küpsetada vorste, et iga laps saaks veidi keha kinnitada. Osa klasse olid ka isetegevuskava ette valmistanud ja nüüd said neid kõigile esitada.

21.00 toimus disco palliplatsil, kus soovijad said tantsida ja trallida. Kell 23.00 oli igaüks oma kämpingus ja algamas oli vaikne öörahu.

Sel ööl venis õpetajate tööpäev veidi pikemaks kui eelmisel ööl ja rahutumad hinged said pea padjale tunnike pärast keskööd.

Laagri viimane hommik algas laste kilgetest ja päikesepaitusest juba enne seitset, kui esimesed laululapsed kaaslaste toauste taga oma häält lahti laulda püüdsid. Hommikusöök söödud, väike puhkepaus lastele enne muusikatundi ja seejärel palliplatsile. Pärast sportmänge anti vaba aeg asjade kokkupanemiseks. Kell 13.30 oli lõunasöök ja siis "rividrill". Sellega harjutati liikumisi suvel toimuva laulu- ja tantsupeo rongkäiguks. Kuna rongkäik on üsna pikk, nõuab see head vastupidamist ja oskusi rivisammus liikumiseks.

Pärast „rividrilli" oli lastel veidi aega sättida nii iseennast kui ka saali õhtul algavaks kontserdiks. Enne lavale minekut ootas lapsi väike oode, seejärel lauluhääle lahtilaulmine ja kell 17.30 kontsert.

Kontserdile olid oodatud ka lapsevanemad. Kõlanud laulud on enamasti saabuva laulupeo repertuaarist ja ka enamik lapsi on suvel laulupeolised.

Kell 18.30 ootasid jällegi bussid ja algas kodusõit. Lapsed ja õpetajad olid küll veidi väsinud, kuid õnnelikud. Viienda spordi- ja muusikalaagri saab lugeda igati kordaläinuks. Tänud siinkohal kõigile laagris osalenud õpetajatele ning Ülenurme Vallavalitsusele toetuse eest laagri läbiviimisel. Arvan, et Ülenurme Gümnaasiumi spordi- ja muusikalaagritel on laste haridusteel tähtis osa nende kujunemisel isiksusteks, oskamaks lugu pidada nii spordist kui muusikast ning tunda rõõmu ühistegemistest.

Edu korraldajatele ja rõõmsat peatselt algavat suvevaheaega lastele!