„Võistluse abil saame kaasa aidata keevitajate ametioskuste tõusule ja eriala populaarsuse kasvule," ütles Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuse direktor Margus Ojaots. „Keevitaja eriala on Eestis väga perspektiivne - häid spetsialiste otsitakse tiku-tulega taga," lisas Ojaots.

Võistluse tulemused:
1. koht - Aivar Kuusk, Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus, 130 punkti;
2. koht - Veljo Taalkis, Rakvere Ametikool, 128 punkti;
3. koht - Anton Skvortsov, Lasnamäe Mehaanikakool, 127 punkti. 

 Meeskondlikus arvestuses võitis Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus - Aivar Kuusk ja Nikita Tsõgankov.

Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus on seitse aastat korraldanud regionaalset Virumaa kutseharidusasutuste vahelist keevitaja-õpilaste võistlust, kus on osalenud Narva, Rakvere, Sillamäe ja Jõhvi koolid.

„Sellel aastal kutsusime osalema kõik Eesti keevituseriala andvad ametikoolid," sõnas Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuse ehitus- ja mehaanikaõppe valdkonna juhataja  Aleksander Litnjantšin. „Võistlustega saame võrrelda nii õpilaste kui nende juhendajate taset, võtta üksteisest eeskuju ja arendada seeläbi keevituse eriala Eestis," täiendas Lintjantsin.  

Veljo Taalkis, Aivar Kuusk ja Anton Skvortsov

1. üleriigilist keevitus-õpilaste võistlust „Parim keevitaja 2014" toetasid SA Innove, Alas-Kuul AS, Remeksi Keskus AS, Roba (Diamant Grupp OÜ), Spetselektroodi AS, Stokker.

Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus (IVKHK) on suurim Ida-Virumaa kutseõppeasutus, kus õpib keskmiselt 1200 õpilast ja töötab 130 inimest. Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuses koolitatakse 15 valdkonnas: kaubandus, äriteenused, info- ja kommunikatsioonitehnoloogia, energeetika ja automaatika, mehaanika ja metallitöötlus, transporditehnika, kaevandamine, keemiline töötlus, puitmaterjalide töötlus, tekstiili- ja nahatöötlus, ehitus, iluteenindus, logistika, turismi-, toitlustus- ja majutusteenindus - kokku 31 erialal.