oli soovijatel võimalus sõita teatribussiga Tarusse, vaatama Vanemuise etendust
Musta pori näkku
.

6. aprillil esines tantsutrupp Õietolm Ruusal, kus toimus III meeste showtantsupäev. 

12. aprillil said soovijad jalga keerutada ans. Kuklerpillid muusika järgi Valgjärve võimlas, kus toimus ÕLLEPIDU

21. aprillil kogunesid Saverna külakeskuse saali VOKAALANSAMBLITE ŽANRIPÄEVALE maakonna vokaalansamblid, kokku 11 kollektiivi peaaegu 100 lauljaga.

24. aprillil olid meie valla tantsurühmad (Päripidi, Sügiskulla Leedid ja Õietolm) kutsutud naabervalda, Krootuse tantsurühma Krookus sünnipäevapeole. Igalt osalevalt rühmalt oodati kingituseks tantsunumbrit. Oli ilus ja mitmekesine kontsert.

Mai alguses käis meil etendusega „Ema läheb mehele" külas Albu Rahvateater.(4. mail kell 14.00 Saverna Külakeskuse saalis ja 5.mail kell 14.00 Maaritsa Kultuurimajas).

9. mail esinesid Sügiskulla naisansambel ja pillimees Veiko Kivi Tartu Hooldekodus KEVADKONTSERDIGA. Meid võeti väga soojalt vastu ja kutsuti tagasi. Väga tore oli kuulda vanema härrasmehe kommentaari: „Te ei ole mitte Sügiskuld, vaid Aasta Kuld!"

19. mail toimus Maaritsas ülevallaline KEVADLAAT. Kohal olid Sõõrikukaarik, koduõlle- ja pirukamüüjad, aia- ja kodukaupade pakkujad, taimemüüjad, pakuti sinki, ehteid, käsitööd, mänguasju, tööstuskaupa, õnneloose. Eriti kuum kaup näis olevat suvekübarad ja kuuma ilma tõttu ka joogid ning jäätis. Sel aastal oli laada kultuuriprogramm päris pikk. Esines Sügiskulla naisansambel, neid saatis akordeonil Veiko Kivi, tantsisid Sügiskulla Leedid ja Õietolm ning toreda muusikalise üllatusena esines ans. PRII  (5 meest Tartumaalt, tegutsevad Reola kultuurimaja juures). Solisti tore lauluhääl võlus paljusid laadakülalisi ja ansambel sai kutseid uutele esinemistele. Ilmaga vedas, laada ajal säras päike ja ilmateates lubatud vihmahoog tuli alles õhtul.

26. mail osales Sügiskulla naisansambel Lõuna-Eesti memme-taadi rahvapeol RÕÕMUTSÕÕR Võru-Kubijal. Kuigi hommikuste proovide ajal oli vihmane, läks pärastlõunal taevas selgeks ja peorongkäigu alguseks tuli päikegi välja. Meie daamide kaunid kostüümid pälvisid teistelt osalejatelt kiidusõnu. Naiste lemmikuks kujunes laul „Homme on parem".

1. juunil toimus Võru-Kubijal juba III võrokeelne laulu- ja rahvapidu UMA PIDO. Meie vald oli sellel peol täitsa korralikult esindatud. Osales Saverna PK lastekoor, nende õpetaja Saidi Tammeorg oli ka Uma Pido dirigent. Kanepi segakoori koosseisus laulsid Inge Tamm ja Ere Rekker-Mägi (Saverna Lasteaia Sipsik esindajad), meie vallavanem Kaido Kõiv laulis Põlvamaa meeskoori koosseisus. Kunnakoorina esines peol Sügiskulla naisansambel koos juhendaja Anu Luigaga, nemad jäid Kanepi kihelkonna laulu eest võttes lausa kaamerasilma ette. Suur rõõm oli näha Vana-Võrumaa jooksumaratoni lõpetanud Contrat lustilise ja tervena Kubija mändide all, lahkelt jagas ta meile ka autogramme Uma Pido kavavihikusse. Tore mõte oli see, et iga osalev kollektiiv pidi peole kaasa tooma ühe kodukandi kivi ja pudeliga vett. Kividest moodustati kihelkondade piirid ja vesi valati avatsermoonial kihelkonna veetünni. Oli ilus ja väga rahvarohke pidu, mis näitab, et omakultuur on au sees.

Ilusat suve ja kultuurielamusi!