Ühistest tegemistest on välja kasvanud üks suur sõpruskond, mis hingab ühes rütmis ja mõtleb ühtemoodi. Tarvastu koori juhendab Karin Taukar, keda aitavad Kristjan Õmblus ja Tiina Lillepuu, Sindi laulukoori Juhatab Kristel Reinsalu, keda aitavad Katrin Uutsalu ja Deivi Kõiv. Terve aasta jooksul on nädalavahetustel sõidetud Sinti või Mustlasse, et harjutada kooslaulmist.

Suur kontsert täissaalile enne veel suuremaid kontserte Barcelonas, toimub 15. septembril Viljandis, renoveeritud Sakala keskuse suures saalis.

Barcelona on paar päeva enne kontserte aega puhata ja tutvuda suure linna vaatamisväärsustega.

Vaadata on aga palju. Ega igale poole ju ei jõuagi, kuid on kohti, kus kohe kindlasti tuleb ära käia ja üks neist on La Sagrada Familia, kõige kuulsam Antoni Gaudi katoliiklik kirik. Selle projektiga hakkas ta tegelema 1883.a, ehitati 15 aastat, kuid Antoni Gaudi ootamatu surma tõttu jäi see pooleli ja loodetakse valmis saada aastaks 2024. Üldse on Barcelona majad palju kaunistatud sepistatud rõdude, maalide ja kujudega. Vanalinnas on väga kitsad tänavad, mis on täis väikseid poekesi ja söögikohti. Muidugi on iga väikseimgi baar väga kõlava nimega ja suureliselt tituleeritud restoraniks.

Esimene kontsert on neljapäeva õhtul Maria del Pi kirikus. Proov algab kell 19, kontsert kell 21. Kirik on ilus ja kontserdi alguseks on ootamatult palju kuulajaid kogunenud.

Kontsert läheb hästi, aplodeeritakse pikalt. Peale „Ulgandi" laulavad veel „Šal-lal-laa", kammerkoor „Gallerie" Soomest, segakoor „Sõprus" Eestist ja akadeemiline koor „Podlipki" Venemaalt. Kokku laulame Barcelonas kolmel korral ja iga kord on publikut palju.

Peale esinemisi jääb veel paar päeva aega püüda rannas päikest ja laineid ning minna vaatama maagilisi purskkaeve. Kuna see on kooriga viimane ühine ettevõtmine enne äralendu, on sobiv aeg tänada dirigente ja kõiki teisi abilisi, kes meie reisi õnnestumiseks andsid märkimisväärse panuse. Spontaanselt tekib seal veel üks kontsert, millest saavad osa juhuslikud möödujad, kuid mis on selgelt kõige emotsionaalsem nii lauljate kui dirigentide jaoks. Ka paar kohalikku ðvipsis noormeest otsustavad „Ulgandiga" liituda ja kaasa laulda.

Oleme jälle ühe kogemuse võrra rikkamad, saime uusi tutvusi ja kutse Moskvasse maikuus toimuvale konkursile.

Praegu on laulmisest väike puhkus, kuid juba 09. detsembril saab Sindi Seltsimajas kuulata „Ulgandit", Tarvastu segakoori, Sindi laulukoori, Viimsi Segakoori, Selja Lauluseltsingut ja „Šal-lal-laad".

Hüvasti, Barcelona! Meid ootavad uued väljakutsed!