Toimetulekutoetuse saajate arv oli kõige suurem märtsis (29) ja kõige väiksem juunis ning juulis (16). Ühekordseid toetusi makstakse igakuuliselt 4-5le taotlejale.

Lisaks ühekordsetele toetustele makstakse koolide ja lasteaedade toidutoetusi, hooldajatoetust, puuetega inimeste toetusi jne vastavalt erinevatele kinnitatud kordadele. Kokku on erinevaid toetus juuli lõpu seisuga välja makstud umbes 37,8 tuh eurot , sealhulgas ca 21 tuh eurot toimetulekutoetust Planeeritud eelarve kulude poolest oleme üldjuhul graafikus.

Ainult valla teedele ja heakorrale (niitmistele) on eelarves kulunud juba kogu kavandatud raha ja rohkemgi. Kõigepealt võttis oma osa lumelükkamine ja nüüd lisaks mitmed truupide parandused ja kruusatee remondid. Tänu ebasoodsale ilmale on tulnud teha palju plaaniväliseid parandustöid ja seega on igapäevane teede hooldus väga napp.

Koolid ja lasteaiad alustavad sügisel tavapäraselt. 1. klassi minejate arv on elanike registri põhiselt 24. Artikli kirjutamise ajaks oli Taebla Gümnaasiumisse kirja pandud 14 ja Palivere Põhikooli 6 last, ülejäänute osas ei ole vallale kooli valik veel teada. Hea meel on taasavada Taebla Gümnaasiumi 10. klass. Sinna võeti vastu 20 õpilast. Soovime neile edu, et nad üheskoos kenasti lõputunnistuseni jõuaksid.

Palivere Lasteaias on laste arv langenud ja 2012/2013 õppeaastal jätkame 3 rühmaga. Taebla Lasteaias jätkab kindlasti 4 rühma ja maja on lapsi täis. Septembri seisuga peaks Palivere Lasteaia nimekirjas olema 50 ja Taebla Lasteaias 70 last.

Head inimesed, siinkohal kordan üle, et vallal läheb täpselt nii hästi kui teil läheb. Kui teie töötasud ei kasva ja rahaga on igapäevaselt raske toime tulla, siis täpselt sama on valla rahakotiga.

Kui teil pole tööd, siis ei laeku vallale tulumaksu. Kui läheb teil paremini, siis jätkub ka valla raha rohkemate tööde ja tegemiste jaoks. Erinevad hinnatõusud panevad aga meid kõiki kõvasti proovile.