Möödunust:

Soovin tänada kõiki tantsulaste vanemaid, kes usaldasid oma lapsed minu ja õpetaja Urve Hallikmaga Tamperre Eesti-Soome tantsupeole. See oli pikalt ettevalmistatud ja palju kulutusi nõudev reis. Kindlasti oldi peredes, kelle lapsed iseseisvalt mitmeks päevaks välisreisile läksid, põhjalikult asja arutatud ja otsustati oma lapsi usaldada.

Kõik laabus suurepäraselt. Oli kaks ilusat laevareisi. Meie noormehed lõhnasid kui roosinupud peale parfüümipoe külastust. Särkänniemi lõbustuspark oli täis elamusi ja pakkus närvikõdi täiskasvanutelegi. Tsirkuseetendust sai vaadata tõelises tsirkusehallis. Tamperes tegutseb tsirkusekool ja seetõttu on seal ka professionaalne tsirkus . Õhtune jalutuskäik Tamperes koos Marjatta Tammisaloga, kes oli just meie pärast Lehtimäelt kohale sõitnud. Ta jalutas meiega linnas, tutvustas Tampere ajalugu ja tänapäeva. Peole tuli Lehtimäelt veel härra Asko Leppänen, kes oli üks sõpruskooli mõtte algatajaid. Ta tunneb tänaseni suurt huvi Are ja arelaste vastu. Oli südamlik kohtumine ja 20 eurone rahatäht igale tantsulapsele on uueks kooliaastaks ootamas.

Lapsed tõestasid, et nad saavad hakkama mitte ainult virtuaalmaailmas vaid ka reaalses elus. Kogemus möödunudsuviselt Tallinna peolt aitas samuti. Tore oli kogeda, kuidas tegutseti meeskonnana, aidati ja oodati kannatlikult, peeti kinni kokkulepetest, igaüks majandas rahaga oma võimaluste piires. Mis parata, peo ilusamail hetkel, lõppkontserdil, oli ka vihm platsis, kuid keegi ei jorisenud.

Hea on teada ja tunda, et Are vald /vallavalitsus/ oma piiratud vahendite juures leidis võimaluse nii laste kui ka naisrühma transpordi eest tasumiseks, lastele maksti kinni ka laevapiletid. Mäletan, et kui sügisel ettepanekuga vallavanema jutule läksin, jäi ta üsna mõtlikuks, kuid oli positiivne. Aitäh kõigile, kes meie toetamise kasuks otsustasid! Eesti ühe hoopis rikkama valla ja suurema kooli lapsed vudisid õpetaja sabas ja pidid kasutama Soomes ühistransporti. Valikute ja prioriteetide küsimus! Kogesin, et unistada tuleb suurelt, siis on lootust, et midagi ka täitub.

Algavast kooliaastast:

Õpetajana unistan, et 1. september tooks kooli tagasi palju vahvaid, puhanud lapsi, kel on valmisolek targemaks saada, kes usuvad oma õpetajatesse ja peavad lugu OMA koolist. Olen kindlalt seda meelt, et eliitkoolid ei ole suured koolid, vaid hoopis väikesed maakoolid, kus on igale lapsele rahulik arengukeskkond, kus iga laps areneb vastavalt oma individuaalsele eripärale. Siin antakse faktiteadmisi, kuid tähtsustatakse ka eetilisi hoiakuid, valmistatakse ette eluks. Nn eliitkoolidest eristub meie kool ainult selle poolest, et siin puuduvad sisseastumiskatsed ja õppemaks.

Unistan, et saaksin oma klassi vähemalt 5 tahvelarvutit, mida oleks võimalik kasutada igas ainetunnis. Arvutist saaks igapäevane töövahend, pinginaabrid saaksid seda kasutada teineteist segamata. Kui leiaksin vaid sponsori ....

Unistan, et kooli juures tegutseks SÕPRADE KLUBI, kuhu kuuluksid ümbruskonna inimesed, kes hoolivad kooli tegemistest ja sooviksid koolielule nõu ja jõuga kaasa aidata. Oleksid huvitatud Are kooli heast käekäigust.

Kuna Tamperesõit naisrühmaga oli super, siis unistan järgmisesse suvesse midagi samalaadset. Mõte liigub.....

Armsad lapsevanemad, kui te väärtustate koorilaulu, rahvatantsu ja kultuuri, siis teeb seda ka teie laps. Just selle kaudu jõuab laps meie rahvuskultuuri väärtusteni, saab osaleda ettevõtmistes, mis laiendavad silmaringi ja maailmapilti. Meie kooli koorid ja tantsurühmad ootavad innukaid lapsi.

Jäänud on mõned suvepuhkuse päevad. Kohe, kohe on pihlad punased ja algab kool.

Ilusat ja tegusat uut kooliaastat meile kõigile!