Urda raudteepeatuse lähedal asuvad Rimi ja Maksimarket on asunud Saue vallaga koostööle ning käivitatud on ühiselt „Pargi ja reisi" süsteem. Maksimarketis on parkimiskohad maha märgitud maa-aluses parklas ja Rimi majas katusel asuvatel parkimiskohtadel.

Mõlemas parkimismajas on palju ruumi ja avarust ning vaba parkimiskoha leidmine ei ole probleem, erinevalt näiteks Laagri jaamast, mis asub elumajade vahel ja parkimisruumi napib. Urda jaama kõrvale näevad tulevikuplaanid ette keskse ühistranspordi ümberistumiskeskuse.

Mõlemad parklad võimaldavad autode turvalist valvet, on lihtsasti ligipääsetavad ja pakuvad lisaväärtusena ka mugavat võimalust sooritada igapäevaostud parkimiskoha läheduses.

Uued Elroni rongid on mugavad, kiired ja tiheda liiklusgraafikuga - linna jõuab 22 minutiga. Kesklinna poole liikumine ühistranspordis peaks olema sauevallakale märgatavalt kiirem ja mugavam, kui oma autoga tipptunni liikluslogistikas aega ja närvirakke kulutada.

„Pargi ja reisi" süsteemi on Euroopas rakendatud 90ndatest aastatest. Tallinnas käivitus „Pargi ja reisi" süsteem juba 2007. aastal.

Üheks peamiseks eesmärgiks on autokasutuse vähendamine liiklussuundadelt, mis on probleemsed kas ummikute, keskkonnaseisundi või liiklusohutuse tõttu. Tallinna läbilaskvusprobleemide tõttu on üks problemaatilisemaid just Laagri-kesklinna suund.


MIKS KASUTADA P&R SÜSTEEMI?

  • Säästab raha, sest parkimine on 24h tasuta.
  • Parkimine on turvaline, parklad on varustatud kaameratega.
  • Kasutamine on mugav, parklad on ühistranspordi peatuste lähedal.
  • Säästab aega, sest ühistranspordiliiklus on tihe, täpne ja minimaalse ooteajaga.
  • Väheneb ummikutes seismise ning kesklinnas parkimiskoha otsimise stress.
  • P&R süsteemi kasutamiseks tuleb soetada üksnes ühistranspordi pilet.