Tegemist on tubli pereisa, töömehe, spetsialisti ja kogukondlasega, kelle kohta käib Elle Kulli lausutu ja lisaks veel lõpmata palju positiivseid omadussõnu. Kerge on kirjutada, kui sõnad ise peatumata paberile reastuvad, ilma et neid oleks vaja kunstlikult välja mõelda.

Urmas Aun (Urki) teab igat Kõo valla elanikku, väikelastest eakateni välja, sest ta on kõigi nendega kokku puutunud. Valla bussijuhina viib ta põnnid koduõuest lasteaiani, õpilased kooli, pensionärid poodi, keskusesse, arstile, vallaelanikud teatrisse. Urmas on võtnud bussiistmelt väsinud pisipõnni ja viinud ta otse tuppa voodisse, sest lapsevanemad „unustasid" lihtsalt võsukesele vastu tulla. Iganädalase poe-bussiringi käigus toimetab ta mitte ainult eakaid vallaelanikke, vaid ka nende soove, kui inimene ise pole võimeline kodust välja minema. Nii sammub mees, ostunimekiri peos, ühest poest teise ja kõikide soovid saavad täidetud. Õueväravas aitab ta eaka bussi sisse või välja ja toimetab rasked kandamid koduukseni. Vajadusel lepitakse samas kohe kokku järgmiste sõitude ajad.

Urmas teab lapsevanematest paremini, mis kell ja kus õpilaste treeningutunnid toimuvad. Kirivere põhikooli majandusteenistuse spetsialisti-bussijuhina töötav Urmas toob hommikul lapsed kodudest kooli, vahepeal sõidutab huvialaringidesse ja õhtul koju. Tema kui infojuhi hallata on kooli koduleht, hooldada arvutipark ja remondimehe kohustustele lisaks majahoidja töö. Veel enne, kui talvel algab hommikune õpilasring, on Urmas jõudnud ära ajada lume.

Kirivere põhikooli direktor Vahur Juudas ütleb: „Urmas on mees, kes ei ütle kellelegi ei, tuleb kasvõi öösel appi, kui vaja."
Sama räägivad Kõo vallavalitsuse töötajad eesotsas vallavanem Tarmo Riiskiga: „Urki on äärmiselt abivalmis kõigi suhtes, kes tema poole pöörduvad." Lõppenud valimistel sai Urmas suure häältearvuga volikogu liikmeks, mis räägib kogukonna arvamusest.

Urmasel ja Virgel on neli last, kellest nad on kasvatanud väga tublid inimesed. Kristiina on 23, Kalmer 22 ja Kersti 19. Kaheksandas klassis käiv Kunnar õpib neljadele-viitele, on tubli spordipoiss ja esindab kooli igal pool; suvel hoolitses kooli- ja vallamaja suurte muruplatside korrashoiu eest.

Oma puudega õde Hellet on Urmas sõna otseses mõttes tassinud kogu aeg. Viimastel aastatel on õde viibinud hooldekodus, kuid Urmase poolt igaks nädalavahetuseks koju viidud ja tema eest hoolitsetud.

Vanematele antud lubadust hoolitseda õe eest on ta täitnud suure kohusetundega. Kõige selle juures on Urmas nii positiivne, naeratav ja heatahtlik, välimuselt kena pikk tugev Eesti mees. Tundub uskumatu!? Võõrale lugejale kindlasti, kuid uskuge - see mees on olemas meie endi keskel.

Kust ta ammutab energiat, jõudu? Väga lihtsatest inimlikest asjadest: perest, kodust, aiast, metsast ja põllult, kus ta igal võimalusel oma traktoriga püüab rassida.

Urmas Aun on inimene, kellest võiks rääkida tunde, ta on nii suure südamega ja tema imepisikesed heateod on kui tähed tihedas taevasõelas - neid on lihtsalt nii palju. Te võite ükskõik, millise maja või inimese juures kinni pidada ja küsida Urmase kohta, te kuulete ainult head!