Carmen 3.kl

• Õues on väga külm. Nii külm, et võtab põsed ja nina punetama. Väljas on aga väga palju lund, millest saab palju asju ehitada. Õues on veel väga libe ja jää peal saab uisutada.

Caspar 3.klass

• Talvel tuiskab kõvasti. Autod jäävad lumme kinni. Talvel saab kelgutada, suusatada ja uisutada. Sulaga saab ehitada.

Greta 3.klass

• Talv. Õues sajab tihti lund ja tuiskab. Nüüd käime

hoolega kelgutamas ja suusatamas. Lumest tehakse kindluseid ja lumememmi. Talvel käiakse metsloomadele süüa viimas. Kodus võib panna linnumajja lindudele teri ja pekki.

Klenet 5.klass

• On talveaeg. Õues tuiskab ja ilm on üsna külm. Lund on paksult ehk isegi liiga palju. Lumest saab palju asju ehitada. Lumi kutsub ka suusatama.

Kehalise kasvatuse tunnid toimuvad õues, sest on suusaveerand. Me suusatame läbi metsa Jõulumäele. Teekond sinna on lühike, aga päris raske. Kui on tuuline ilm, siis tuiskab lund silma ja suhu ning puude okstelt pudiseb lund krae vahelegi. Sõita on siiski tore. Ja juba paistab tuttav mägi! Seisab ja ootab. Tahtmine on ruttu üles saada, aga suusad teevad vallatust. Kipuvad hoopis tagasi. Võtsin kokku kogu jõu ja olingi üleval. Ja siis mäest alla lausa lennates. Jõulumäel on tore suusatada ja tund möödub kiiresti.

Mäest alla, mäest üles ja vahepeal otse ka ning olengi tagasi koolis. Väsinud, aga rõõmus, sest õues on tore tundi teha.

Johanna 6.kl

• Tahkuranna kooli õpilased ja õpetajad tänavad Jõulumäe rajameistreid, kes aega leidsid ja meie tarbeks koolimaja juurde ja koolimajast Jõulumäeni ilusad suusarajad sisse ajasid!

Sellised olid siis meie mõtted talvest, ees on ootamas uued huvitavad üritused – sõbrapäev, vabariigi aastapäev, vastlapäev, kuid nendest edaspidi.