18. oktoobril 1930. aastal kirjutas ajaleht Alutaguse Elu: “Pagari algkoolimaja ehitusega ollakse juba nii kaugel, et kõige lähemal ajal algab katuse ehitamine, selleks sõidab kohale vastava ala meister. Uuest koolihoonest saab suuremaid ehitusi Mäetaguse vallas, korstnaidki on mitte vähem kui 8.”

1933. aasta 28. oktoobri Alutaguse Teatajast saab teada süüdistustest Mäetaguse abivallavanema vastu. Mäetaguse vallavolikogu liige Leopold Tihane oli esitanud vallavolikogule erakorralise teadaande, milles süüdistas alevivanem Treimanni selles, et too oli raisanud 15 krooni valla raha. “Nimelt tõendanud Treimann, nagu oleks Mäetaguse vallale kuuluva Kalina sepamaja rendist kulutanud nimetatud maja remontimiseks 25 krooni. Kuna vallavolikogu liige Tihane hindas, et remonti on tehtud kõigest 10 krooni eest. Erakorralise teadaande tulemusena käis revisjonikomisjon asja kohapeal uurimas. Selgus, et remonditöid polnud tõesti läbiviidud ulatuses, nagu teatas sellest volikogule Treimann, kuid tõenduste puudumisel otsustas vallavolikogu Treimanni tegevuse õigeks tunnistada ja asja mitte ametivõimudele anda. Tihane ei olnud sellega päri ning kaebas juhtunust Maavalitsusele, mis ei võtnud seda arutada, sama otsuse tegi ka Rakvere-Paide prokurör, lõpetades asja kuriteo tundemärkide puudumisel.”

28. oktoobril 1931. aastal kirjutas Alutaguse Teataja, et Tarakuse perenaised lõid tuletõrjeühingu kõrvale perenaiste seltsi, mis töötas perenaiste üldise põhikirja alusel.