Asendusjuhtkonna ja -õpe­tajate ning kümne sotsiaalpe­dagoogi vastutusalad, tööjaotus ja tegevused olid üksikasjalikult paika pandud ning kõik kulges ladusalt. Õpetajatele oli kolm 30-minutilist koolitundi - laste mänguväljakul õuesõpe loovu­se-ning kooli aulas mälumängu- ja mängutund. Õpiti ja tegutseti ülemeelikult ja usinalt.

Kooli aulas esitati õpetajate­le sõnalis-muusikaline põimik, milles oli V-VI klassi õpilastel kandev roll. Esitati humoorikas kooliteemaline kava, kus räägiti lahedast koolielust, kus on lahe­dad õpetajad ja tunnid ning palju põnevaid üritusi.

Sisuka ja emotsionaalselt rik­ka õpetajate päeva tähistami­ne, mis on gümnasistidele kõige meeldivam kooli traditsioon, lõ­petati koos maiustades. Kohvi­kõrvase tõid lauale ka Kohila val­lavalitsus ja endine vallavanem, Riigikogu liige Andrus Saare.

Õpetajaid tuli nende pidu­päeval õnnitlema ka Kohila val­lavanem Heiki Hepner, kes ütles koolmeistritele, et seda ametit on väärt pidada, sest õpetaja on lu­gupeetud inimene.

Aasta Õpetajad

Oktoober on Hea Õpetaja kuu, kui tänatakse ja tunnusta­takse õpetajaid. 7. oktoobri õhtul oli Rapla maavanema Tiit Leieri ja Raplamaa Omavalitsuste Lii­du esimehe Mart Järviku vastu­võtt maakonna Aasta Õpetajate­le. Selle aunimetuse pälvisid ka Kohila gümnaasiumi õpiabi õpe­taja Helve Kivik ning eesti kee­le ja kirjanduse õpetaja Ingrid Oksaar.

Ingrid Oksaar töötab Kohila gümnaasiumis alates 1999. aastast ning on edukas õpetaja, kes arvestab õpilaste võimeid ja isi­kupära. Ingrid Oksaare õpilased on olnud edukad eesti keele rii­gieksamitel. Väga head tulemu­sed olid tema õpilastel sel aastal, kus tugevama rühma 22 õpilase keskmine tulemus oli 75,7 punk-ti. Selline tulemus on vabariigi koolide pingereas 11. kohal. Ing­rid Oksaar tegutseb edukalt Ko­hila gümnaasiumi arendustege­vuses ja juhib kooli eesti keele ainekomisjoni tööd.

Helve Kivik töötab Kohila gümnaasiumis alates 1994. aas­tat algklasside õpetajana. Peda­googina on ta töötanud 40 aastat. Viimastel aastatel töötab Helve Kivik hariduslike erivajadustega lastega. Tema tundidesse lähevad lapsed rõõmuga ja töötulemused on head - õpilased saavad edas­pidises õppetöös hakkama. Ta teeb väga head koostööd klassi­õpetajate, lastevanemate ja tugi­spetsialistidega. Osaleti edukalt tervisepäe­val

29. septembril oli Rap­las maakondlik terviseteemali­ne võistluspäev „Rockime tervi­seks", kus Kohila kooli võistkond (Brit Keskra, Karmen Merekü­la, Sten Salujõe, Karmo Kupits, Anete Treksler ja Andra Vebus) saavutasid esmaabi võistlusel esi­mese koha. Oli ka Miss ja Mis­ter aeroobika võistlus, kus Kätlin Kullerkupp saavutas kolman­da ja Janno Tobi teise koha. Sel­lel võistlusel esinesid hästi ka Rea Kõiv ja Sten-Mattias Oksaar.

Kohila kooli õpilased, kes osalesid tervisepäeva võistlustel, äratasid tähelepanu distsiplinee­ritud ja kokkuhoidva meeskon­nana, kes tegutses kiiresti, huvi­tatult ja positiivse suhtumisega. Esmaabirühm oskas kannata­nu seisundit õigesti kirjeldada ja numbrile 112 täpset infot anda ning kannatanut lohutada.

Tänu meditsiiniõe Epp And­rese ja huvijuhi Tiina Kandi ju­hendamisele ja abile esines Ko­hila kooli võistkond võistlusel „Rockime terviseks" edukalt. Sügisenädal

Õpetajate Ülle Pihlapuu, Merike Tiidruse ja Taili Vahe­saare juhendamisel ning algklas­side lastevanemate kaasabil ava­ti aulas sügislillede näitus, kus oli 23 lilleliiki. Näitusele toodud lil­led võimaldasid korraldada lil­leviktoriini ning lilletunde, kus õpiti tundma sügisel aias õitse­vaid lilli.

Elevust tekitas sügiskübara­te ja -mütside tegemine. Lapsed ja nende pereliikmed olid vä­ga leidlikud ja fantaasiarikkad ning valminud töödest koosta­ti värviküllane kütkestav näitus. Ühel koolipäeval kanti oma teh­tud peakatet. Nende lustlik de­monstreerimine tekitas koolis meeleoluka sügispäeva. Merike Tiidruse fotoreportaaži sügise­nädalast saate vaadata kooli vee­bileheküljelt, link „pildid".

Edukad sportlased

Eesti Koolispordi Liit au­tasustas Kohila gümnaasiu­mi võistkonda (Alari Kuzmin, Uwe Sööt, Aivar Päri, Andro Tuisk, Kalev Säde, Siim Kams, Mattias Liht, Alašraf Sihhaliev ja Kristjan Abel), kes saavutas X-XII klasside jalgpalli rahvalii­ga finaalvõistlustel esimese ko­ha. Võistkonna treener on õpeta­ja Leo Hansar

Kohila koolis oli minima­raton, kus osales 321 võistle­jat. Noormeestest võitsid Kalev Säde, Karl Kalmet ja Alašraf Sihhaliev. Neidudest võitsid Ragne Hindrimäe, Anne-Ma­ria Brusila ja Andra Vebus. Mi­nimaratoni juht ja peakohtunik oli õpetaja Kaur Heinaru. Uue õppeaasta statistikat

Lastevanemate üldkoosole­kul esinedes andis gümnaasiumi direktor Raivo Heinaru ülevaate möödunud ja uuest õppeaastast.

3. oktoobri andmetel õpib Ko­hila koolimajas 688 ja 40 õpilast Hageri klassides. Esimesse klassi tuli õppima 105 ja kümnendasse klassi 36 õpilast.

Klassikomplekte on 35 ja keskmine klassitäituvus 21,5. Esimeses kooliastmes (I-III klass) õpib 230 õpilast ja on 12 klassikomplekti, teises kooliast­mes (IV-VI) 180 (8) ja kolman­das kooliastmes (VII-IX) 189 (9) ning gümnaasiumi osas 129 õpi­last ja 6 klassikomplekti.

Sel kevadel lõpetanud 52. len­nu 12 B klassi mitme riigieksa­mi tulemused ületasid märki­misväärselt vabariigi keskmise: ühiskonnaõpetuse (õpetaja Sil­vi Ivanova) keskmine oli 81,35 (vabariigi keskmine 67,7), ingli­se keel (õpetajad Paul Rodgers, Maili Hepner ja Tuuli Talviste-Laan) 78,1 (72), eesti keel (õpe­taja Ingrid Oksaar) 75,68 (59,2), bioloogia(õpetaja EdithMaasik) 66,8 (60) jne. Selle klassi õpilaste riigieksamite keskmine tulemus oli 73,82 punkti ning Kohila kool oleks sellega vabariigi koolide pingereas olnud 21. kohal.