Igal hommikul teise tunni algul oli te­maatiline raadiosaade. Võimla õppeklassis oli keskkonnaameti rändnäitus „Hoia, mida ar­mastad!“. Kümnel stendil olevad kirjutised ja fotod ning kuus mängulist stendi teadvusta­sid, miks loodust kaitsta ning mida, keda ja kuidas looduses kaitsta, kuidas looduses te­gutseda jne.

Keskkonnanädalal püüti õpilastele tead­vustada, et tänapäeva üks tuntavamaid kesk­konnaprobleeme on jäätmete hulga suure­nemine. Ühe inimese kohta tekib jäätmeid peaaegu pool tonni aastas. Sellest suurt osa on võimalik taaskasutada, uueks tooteks muu­ta. X klasside õpilased, kes tutvusid jäätme­käitlusfirma Ragn-Sells tegevusega, veendu­sid ringkäigul prügisorteerimisjaamades, et jäätmete sorteerimine, käitlemine ja taaska­sutusse suunamine on majanduslikult kasu­lik ja loodust säästev ettevõtmine, mille abil loome nii endale kui ka taimedele ja looma­dele arenguks ja eluks ohutuma ning puhta­ma keskkonna.

Õpilased otsustasid anda omapoolse väi­kese panuse jäätmete korduvkasutusse ehk „putitada“ prügi uuele elule. Materjalidest, mida ära visata sooviti, tehti ehteid. Oli koo­likeskkonna disainikonkurss, et taaskasuta­tavate materjalide abil muuta kooliruumid põnevamaks, atraktiivsemaks ja õpilasesõb­ralikumaks. Koguti pudelikorke ja vanu tek­sapükse, et neist õppevahendeid teha. Pudeli­te kogumiseks tehti spetsiaalne kast. Pudelite eest saadud raha annetatakse loomade varju­paigale.

Algklasside õpilastele oli keskkonna­mäng „Ferda sordib prügi“ ning nad said au­las jälgida keemia-ja füüsikakatseid ja ise neid teha. Kuuenda klassi õpilased mängi­sid pakendikasutusmängu. Tehti ka ise kesk­konnanädala-teemalisi lauamänge. Loodus­ainete klassides oli loodusteemaliste laulude karaoke. Traditsioonilise loodusainete mä­lumängu võitis seekord IX a klassi võistkond (Maris Evisalu, Laura Ruusmann ja Marian­ne Äkke).

Kümnendate klasside õpilased vaatasid Tallinna Tehnikaülikooli muuseumis huvita­vat näitust „Vulkaan – looja ja hävitaja“. Väl­japanek kajastab vulkaanide olevikku ja aja­lugu ning tutvustab vulkaanilisest tegevusest tekkinud kivimeid. Kaheksanda keskkonna­nädala lõpetas loeng abiturientidele Eestimaa looduskaitse olukorrast ja eesti looduskaitse saja-aastasest ajaloost.

Tegevusrohke ja sisutihe keskkonnanädal õnnestus tänu õpetajate Edith Maasiku, Kirs­ti Solvaku ja Kadi Adleri ning huvijuhi Tiina Kandi ja kooli õpilasesinduse liikmete ette­võtlikkusele ja suurepärasele juhtimisele. Eri­lised tänud kuuluvad algklasside õpetajatele. Ilma nende abita on nii mahukat ettevõtmist raske korraldada. Õpilastele ja loodushoiule väga vajalik ettevõtmine teostus tänu Kohila Keskkonnahariduse Keskuse ja Keskkonna­investeeringute Keskuse toetusele.

Maleõpe

Juba neljandat aastat on kõikidele esime­se klassi õpilastele kohustuslik maleõpe, mi­da annab Anett Haljasorg. II-IX klassi õpilas­tele toimub kaks korda nädalas malering, kus osaleb 50 õpilast. Parimad mängijad jätka­vad õppimist Tallinna Malekoolis. Jaanuaris oli Alus Rapla maakonna koolinoorte male­võistlus, kus osales 42 õpilast, neist 14 Kohi­la gümnaasiumist. Malevõistlus oli viies va­nuserühmas. Kohila gümnaasiumi õpilased olid võistlusel edukad. Oma vanuserühmas said esimese koha Hedi Volk, Karl Gregor Pihlak, Jan Veeret, Kelly Õuemets, Theo­dor Künnapuu ja Mihhail Kotov. Teise koha sai Sten Martin Lääne ning kolmanda Miko Lond ja Kristiina Trekser.

Aineolümpiaadid

Sel õppeveerandil on Raplas toimunud aineolümpiaadid. Piirkonnavoorus on meie õpilased saavutanud häid tulemusi:

Geograafia olümpiaadil saavutas Tõnis Kaasik esimese koha (õpetaja Kadi Adler).

Matemaatika olümpiaadil saavutasid Lau­ra Ruusmann ja Holger Saare (õpetaja Sil­va Luuk) esimese koha ning Aet Abramson (õpetaja Margot Sarv) ja Marianne Äkke (õpetaja Silva Luuk) teise koha.

Keemia olümpiaadil saavutas esimese ko­ha Holger Saare (õpetaja Urve Heinsar).

Eesti keele olümpiaadil saavutas Marian­ne Äkke kolmanda koha (õpetaja Katrin Barnabas).

Füüsika olümpiaadil saavutasid Lau­ra Ruusmann ja Holger Saare esimese ning Mattias Liht teise koha (õpetaja Kirsti Solvak).

Bioloogia olümpiaadil saavutas Mariann Pikkor teise ja Karmen Mereküla kolmanda koha (õpetaja Edith Maasik).

Lühidalt

Vene keele viktoriinil gümnaasiumi õpi­lastele saavutas meie võistkond ( Rene Roost, Anu Ahven ja Triin Tammiste) teise koha (õpetaja Tiia-Urve Tomson).

Arvutiviktoriinis inglise keelt kõnelevate maade kohta saavutasid Siim Sinamäe ja Karl Aru teise koha (õpetaja Paul Rodgers).

Rapla maakonna VI-IX klassi õpilaste spordi mälumängu kolmandas voorus saavu­tas meie kooli võistkond (Ragne Hindrimäe ja Mait Rõõmus) teise koha (õpetaja Anne Siitam).

Raplamaa kuuendal Miksikese prang­limise (peastarvutamise) võistlustel saavuta­sid oma vanuserühmas Theodor Künnapuu ja Holger Saare kolmanda koha.

Kõige säravama medali, ühtlasi Eesti meistritiitli kuulitõukes sai Karina Baumverk (treener Maarek Laanmets).

12. veebruaril oli Tallinnas 15. õpilasfir­made laat, kus osales ka Kohila gümnaasiu­mi õpilasfirma „Mimaste“. Mirjam Vallsalu, Mari-Liis Paekivi ja Stefanie Lell tutvustasid ja müüsid laadal kaminaroose, mis tehtud va­nadest papist munakarpidest ja küünalde jää­kidest. Täielik taaskasutus. Õpilasfirma tege­vust juhendab õpetaja Margot Sarv.