Ball oli aulas, mis valmis viiskümmend aastat tagasi. Selles saalis oli peaaegu 45 aastat tagasi Rapla rajooni abiturientidele 100 päeva ball, kus öeldi õpilastele, et neil on ees elumaantee ja ristmikud ning paluti olla edaspidises elus targad otsijad ja otsustajad, õnnelikud leidjad jne. Selleks, et otsingud ja otsustamised kergemad oleksid, kutsuti toona ballile esinema kõrgkoolide esindajad, et abituriendid saaksid teavet ülikoolidest ja informatsiooni vastuvõtutingimustest. Prooviti jõudu kõneosavuses, valiti välja Miss ja Mister Abituurium ning parim tantsupaar.

Aastatega on balli sisu palju muutunud. Seekord esinesid võistlustantsijad MartinTrudnikov ja Marianne Äkke ning Rasmus Kivipõld ja Marianne Kosenkranius tantsuklubidest Twist ja Laguun. Kütkestav oli Raplamaa Laulukarusselli võitja Tiina Adamsoni ja Mait Rõõmuse esinemine.

Vürtsi andsid ballile abiturientide vaimukad ja elurõõmsad toostid. Sõnavõttudes tunti rõõmu, et veel on jäänud natuke aega elada õpilase tarmukat ja elurõõmsat elu Kohila koolis. Sooviti tuult tiibadesse, üksteisele meelerahu ja edu eksamiteks ning julgust võtta riske. Tänati kaaslasi ja õpetajaid väga meeldiva 12 aasta eest. Paljud ütlesid, et õpingutest Kohila koolis on meenutada palju head ning see annab enesekindlust ja julgust õpingutes edasi pürgida. Sooviti sedagi, mida 45 aastat tagasi: õigete otsuste tegemisel olgu süda kuum ja mõistus kaine.

Suur ballitort tuletas meelde, et varsti al-gab eksamipalavik ja seepärast peabki abiturient maiustama ja lustima ning tantsupõrandal maagilisi samme ja ringe tegema, et eksamipalavik liialt võimust ei võtaks. Alates 2003. aastast on Kohila gümnaasiumi tunniplaanis peotantsutunnid (õpetaja Silvia Purje), seetõttu tundsid peolised rõõmu tantsuoskusest ja nautisid ballitantse. Tantsuks mängis ansambel Ingle.

Muheda olekuga ballijuhid Janno Tobi ja Liisa Hansar ning balli prints Karl Aru ja printsess Kertu-Liina Mahla aitasid ballist kujundada ilusa, meeleoluka ja meeldejääva peo.

Balli traditsiooniline lõputants ehk ühistants „Islandi valss" andis märku, et varsti ollakse taas ülevas meeleolus ja pidulikus riietuses gümnaasiumi aulas, aga siis juba lõputunnistust vastu võtmas.

Aineolümpiaadid

Raplas oli käsitöö olümpiaadi piirkonnavoor, kus võitis esimese koha Mirelle Tom-son (juhendaja Tiina Toompuu) ning pääses vabariiklikku lõppvooru. Nüüd on Kohila gümnaasiumi õpilased saavutanud aineolümpiaadide piirkonnavoorus 17 auhinnalist kohta.

Vabariiklikus lõppvoorus eesti keele olümpiaadil saavutas Marianne Äkke teise koha (õpetaja Katrin Barnabas) ning ühiskonnaõpetuses 12. koha (juhendaja Viive Tammearu). Tõnis Kaasik saavutas vabariiklikus majandusõpetuse olümpiaadil 10. koha (juhendaja Margot Sarv) ja Mirelle Tomson käsitöö olümpiaadil 12. koha (juhendaja Tiina Toompuu). Väga tihedas konkurentsis on need head saavutused ning Kohila gümnaasium äratanud tähelepanu.

Peastarvutamine

Raplamaa meistrivõistlusel pranglimises (peastarvutamises) saavutas oma vanuserühmas Theodor Künnapuu teise ja Holger Saare viienda koha.

Nuputamine

Rapla maakonna matemaatika võistlusel „Nuputa" saavutas Kohila gümnaasiumi võistkond (Liis Marii Valeika, Sandra Piho, Kertu Laak ja Brit Keskra) V-VI klasside arvestuses teise koha ja pääsesid lõppvooru. Vabariiklikul võistlusel jagas võistkond 10.-11. kohta. Juhendaja oli matemaatika õpetaja Margit Pikk. Bumerang

Juba kaheksandat aastat toimub õpilastele spordimäng „Bumerang". Raplas saavutas Kohila kooli võistkond (Mattias Liht, Thomas Torgo, Ragne Hindrimäe ja Mait Rõõmus) esimese koha ja pääses edasi Kesk-Eesti regioonivõistlusele. Seal saavutas võistkond teise koha ning edasipääsu vabariiklikku finaali, kus jagati 11.-12. kohta. Võistkonda juhendas õpetaja Anne Siitam.

Laulukoorid

Kohila gümnaasiumi laulukoorid läbisid edukalt laulupeo eelproovid ja pääsesid laulupeole. Mudilaskoor ja lastekoor laulsid välja kõrgeima, esimese kategooria. Segakoor jäi väga napilt ilma kõrgemast kategooriast. Kooride dirigendid on õpetajad Aime Mäesalu ja Kadri Vilsoo.

Duett

Viljandis oli üleriigiline duettide konkurss, kus VII-IX klassi õpilaste duettide laulmise vanusegrupis said esimese koha Kohila gümnaasiumi õpilased Tiina Adamson ja Mait Rõõmus.

Muinasjutuvõistlus

Junior Achievement Eesti ettevõtlusmuinasjuttude võistlusel saavutas VII-IX klassi arvestuses esimese koha Laura Ojavee muinasjutuga „Kolm venda". Juhendaja oli õpetaja Viive Tammearu.

Printsess

Raplamaa missikarusselli finaalõhtul pärjati esimese printsessi tiitliga Kohila gümnaasiumi X klassi tüdruk Linda Ling.

Lastevanematele

I-IV klassi õpilaste vanematele on 2. mail kell 17.30 ruumis 213 õpikoda, kus räägitakse, kuidas suurendada laste turvalisust ja kuidas aidata vägivalla ohvriks langenud last.Õpikoda juhivad rahvusvahelise Child Assault Prevention (CAP) lapse väärkohtlemise ennetamise programmi Eesti poolsed juhid Iivi Kallaste ja  Agnes Böning.

Esmaspäeval, 2. mail kell 18.30 on kooli aulas lastevanemate üldkoosolek. Psühholoog Ruth-Kaja Pekk räägib laste väärtushinnangute kujunemisest ning gümnaasiumi direktor Raivo Heinaru tutvustab järgmise õppeaasta plaane ja muutusi.