Tööpraktika

X ja XI klasside õpilastele oli 6.-10. juunini tööpraktika. Töötati kahes vahetuses. Üks vahetus oli 3 tundi ja 45 minutit (5 koolitundi). X. klassi noormeeste tööpraktika oli neli vahetust ehk neljale päevale jaotatud, ent paljud noormehed tegid päevas kaks vahetust, ehk praktika kahe päevaga. Töötati päikeselõõmas ja kohati rasketes töötingimustes nurisemata ja usinalt. Lammutati remondis oleva tüdrukute käsitöö ja kodunduse klassi vaheseinu ning suusakuuri kõrgeid ja mahukaid riiuleid, tassiti ehitusrämpsu ja mööblit, tehti segu ja betoneeriti suusakuuri põrandat ja prügikonteinerite alust jne. Direktori asetäitja haldusalal Kalmer Vilepill ütles, et X ja XI noormehed tegid esialgu plaanitud töödest märksa rohkem ning töötasid asjalikult, laisklemata ja hoolikalt. Neiud olid õpetajatele abiks, osalesid haljastustöödel, kleepisid tooli- ja lauajalgade alla viltribasid jne. Õpilaste tööpraktika on muutunud traditsiooniks. Kui algul oli tööpraktikal osalemine vaevaline ja valuline, siis nüüd normaalne asi, mida tehakse meeleldi.

Kudumisgrafiti

Kohila kool osaleb käsitööõpetaja Tiina Toompuu eestvedamisel kudumisgrafitite konkursil. See on uudne ettevõtmine ning käsitöö tundides valminud kudumisgrafitid kaunistavad Euroopa kultuuripealinna Tallinna. Valminud taiesed on 27. juunist 3. juulini Tammsaare pargis, kus kudumitega kaetakse pargipingid, puud ja tänavalambid, tuues sellega koolinoorte XI laulu- ja tantsupeo ajaks kesklinna rohkem värvirõõmu ja põnevust. Lisaks sellele sõidab laulupeo ajal kudumitega kaunistatud ühistranspordi buss. Kohila kooli VI a klass kudus salli, VI - VIII klasside tüdrukud aga tegid teki-istmekatte ning VII - IX klasside neiude ühisloominguna valmis rahvuslik vaip. Sellega anti omapoolne panus kultuuripealinna kaunistamiseks ja tekitatakse peolistele silmarõõmu. Rahvariided tantsurühmale Õpetajate Ulvi Mägi ja Tiina Toompuu juhendamisel ja kaasabil sai kooli rahvatantsurühm „Rõõmupäkad" uued rahvariided. Gümnaasiumi neidude ja kahe õpetaja näpuosavuse tulemusena said rahvatantsurühma tüdrukud seelikud ja pärjad ning poisid püksid.

Ettevõtlusööpäev

Majandusõpetuse ja matemaatika õpetaja Margot Sarve initsiatiivil ja eestvedamisel toimus koolis ettevõtlusööpäev ehk „24 tunni ettevõte". Ühe ööpäeva jooksul mängiti läbi äriplaani koostamine ja ettevõtte loomine. Seda kõike tehti lõbusas ja mängulises keskkonnas. Laager-koolitus koosnes mitmesugustest loengutest, praktilistest töödest ja mängudest. Erilist tähelepanu pöörati loovusele ning meeskonnatööle. Tutvuti ärimaailmaga ja lihviti oma teemanti ehk ettevõtet. Selleks, et ettevõtte loomine õnnestuks, olid pooletunnised lühiloengud ja ülesanded, mis andsid vajalikke teadmisi põhiülesande täitmiseks. Laagri käigus räägiti aja- ja finantsplaneerimisest, juhtimisest, ärieetikast, personalipoliitikast, turundusest, hinnakujundusest, finantsanalüüsidest jne. Korrati üle ja kinnistati ettevõtluse põhipunktid. Et vaim ööpäeva jooksul erksana püsiks, mängiti loengute ja praktiliste tegutsemiste vahel lõõgastavad mänge.

Rahvusvaheline maleturniir

15.-23. maini oli Peterburis rahvusvaheline maleturniir, kus osales ka Kohila gümnaasiumi õpilane Theodor Künnapuu. Turniiril osalesid rahvusvahelise reitinguga tipud ja I-II järgu maletajad. Eesti poisid olid kõik III järguga maletajad, kes said turniiril osalemisega tänuväärse kogemuse. Eesti maletajad külastasid ka Boris Spasski malekooli, kus korraldati improviseeritud välkmaleturniir Spasski kooli õpilastega. Sellel mitteametlikus ja lõbusas õhkkonnas toimunud välkturniiril saavutas Theodor kolmanda koha.

Tartu Ülikooli teaduskool

Meie kooli kümme õpilast said Tartu Ülikooli teaduskooli kursuste lõputunnistuse. Koolimatemaatika esimese kursuse lõpetasid Liisa Hansar, Mattias Liht, Silver Pajumäe, Laura Saage, Kristjan Savo ja Lenar Valk ning koolikeemia teise kursuse Marianne Koitla. Koolimatemaatika esimese ja teise kursuse lõpetas Rene Roost. Triin Tammiste sai teaduskooli lõputunnistuse anatoomia ja füsioloogia ning koolikeemia teise kursuse ja Holger Saare koolifüüsika ja -matemaatika esimese kursuse eduka lõpetamise eest.

Maavanema vastuvõtt

Gümnaasiumi parimad lõpetajad Janeli Orgmäe, Karl Aru ja Kristiina Lõhkivi ning põhikooli edukamad lõpetajad Elina Libek, Laura Ruusmann, Marianne Äkke, Tiina Adamson, Ragne Hindrimäe, Mait Rõõmus ja Triin Tint osalesid Rapla maavanem Tiit Leieri vastuvõtul. Uudised koostas