Jutuvestja Piret Päär jutustas 1.-6. klassi lastele huvitavaid lugusid 9. aprillil. Keegi meist ei teadnud varem, et jutuvestja amet on olemas. Mõned 2. klassi tüdrukud läksid söögivahetunnil jutuvestja lauda, kus põhirõhk läks küsimisele ja söömine ununes sootuks. Sügisel koduloopäeval ootame Piret Pääri taas kooli ning siis oleme meie jutuvestjad ja tema kuulaja.

Mõned päevad hiljem selgus ka klassidevahelise laululahingu võitja. Võidukarikas on aastaks 10. kl käes, kes finaalis edestas pisut 5. kl. Finaalis esitati kaks laulu, kohustuslikuks looks oli „Kikilips" ning omal valikul üks laul I või II eelvoorust.

Maakonna minivõrkpalli võistlused toimusid meie võimlas - 4.-6. kl poisid saavutasid II koha ning tüdrukud III koha. Juhendaja Erla Sootsi käe all võistlesid Reiko Männik, Juhan Eerik Sova, Andrea Laos (5. kl), Marten Mõttus, Tanel Kondel Lydia Härm, Kaja Rusi, Kerli Pelt (6.a kl), Mihkel Saaremets, Triin Küttmann ja Kertu Reinup (6.b kl)

Viljandi maakonna põhikoolide mälumängus „Pähklipureja" saavutas Imbi Kähriku juhendatud võistkond 4. koha. Võistkonnas on 6.-9. kl igast klassist üks õpilane, küsimused on maakonnalehe „Sakala" uudistest ning igas voorus on ka lisaks põhiteema. Võistkonnas olid Inessa Saarits, Timo Siim, Anna-Kaisa Adamson ja Mailiis Kivi.

Aasta algusest on kergejõustiku treeninguid viinud läbi noor treener Pille-Riin Vendelin. Kevadistel maakonna sisekergejõustiku võistlustel on saavutatud järgmised tulemused. E-klassis 2004 sündinud tüdrukutest III koht kõrgushüppes Anett Joandi 0,90 m ja 2005 sündinud tüdrukutest Kristel Kösleril I koht kõrgushüppes 0,90 m, II koht 50 m jooksus ajaga 8,88 ja III koht kaugushüppes 2,66. C klassis tüdrukute arvestuses kuulitõukes II koht Anna-Liisa Land 6,90 ja III koht Kaia-Karina Kreitsman 6,50. C klassi poistest kuulitõukes III koht Tanel Kondel 8,81.

Viljandi maakonna 4. kl kirjandusmängus „Aja lood" saavutasid Madli Klettenberg, Kristel Kuldkepp, Helena Ritson ja Iiris Salm 5. koha. Õpilasi juhendasid Laili Klaev ja Imbi Kährik.

Abiturientidele on kõlanud viimane koolikell ning tulevikku silmas pidades üks vastutusrikkamaid hetki, lõpueksamite periood alanud 29. aprillil toimunud eesti keele riigieksamiga. Lõpuaktus on 21. juunil, tundub, et päris ligidal, kuid tegelikult on sinna jõudmiseks pikk ja kurnav teekond: viis eksamit.

Toredad tulemused on taas kord üleriigiliselt autode joonistamise võistluselt „Minu lemmikauto 2013." III kl arvestuses I koht Kuldar-Maano Umal, II koht Andry Ernits ning 10. parima seas veel Holger Kink, Erlend Valvik, Robin Kiisma (3. kl) ning Mattias Umal (5. kl). Kõik nad olid 3. mail kutsutud Tartusse autasustamisele ja koos juhendaja Reeda Sadamaga Emajõele lodjaga sõitma.