Kuigi õpilased võisid eeldada, et uuekskoolikella meloodiaks saab laul, midavalimiskasti sisestatakse kõige enam, sel­gus sedelite ülelugemisel kurb tõsiasi -ühe käekirja ja nimega oli kirjutatudkümneid sedeleid. Seega otsustas õpi­lasesindus, et taoline valimine on eba­õiglane ning võttis õiguse muuta uuekool kella valimise vormi.

Niimelt valivad õpilasesinduse liik­med koostöös huvijuhiga välja need ette­anekud, mille meloodiad on piisavaltppikad sobimaks koolikellaks. Ühtlasi tu­eb arvestada meloodia sobilikkust koo­lli kui ametiasutuse keskkonda. Sellele järgneb koolikella meloodiate valmis­meisterdamine. Valmis meloodiad kan­takse klassijuhatajatunnis õpilasteleette ning õpilased teevad etteantud va­liku alusel oma otsuse, kusjuures igalõpilasel on üks hääl. Seejärel kogutakse hääled kokku ning võidab kõige enam hääli saanud meloodia.

Kuid muudatusi seoses koolikellagaon veelgi. Nimelt tuli ettepanek jättaära tundi lõpetav kell. Seega kutsuvadõpilasi tundi eelkell ning tund algab tun­nikellaga, kuid tunni lõpetavad õpeta­jad. Koolipäeva lõpetab aga auruvedurivile. Viimane meenutab meile kõigile,et käime Eduard Vilde nimelises koolisning auruveduri vile seostub Vilde reisi­kirega.

Koolikella uus meloodia ja vorm võe­takse eelduste kohaselt kasutusele ala­tes märtsikuust.