„Talvel andis Põllumajandusministeerium Saue vallale üle hoone, kevadel otsustas volikogu ehitushanke, suve alguses läksid töömehed objektile ja nüüd on ta valmis. Sellised asjad saavad juhtuda ainult ideaalselt toimiva meeskonnatöö tulemusena, kus kõik keti lülid seisavad kindlalt," rõõmustab vallavanem Andres Laisk.

„Vana maja ümberehitamine on alati keerulisem kui päris uue ehitus. Ka projekteerija ei oska kõiki olemasolevas majas peituvaid nüansse ette näha, mistõttu tuli mõni väiksem asi käigu pealt ümber teha. Selles osas olid nii ehitaja kui ehitusjärelevalve tõesti professionaalsed ning meil õnnestus koostöös leida kiired ja otstarbekad lahendused," tunnustab ka ehitus-, maa- ja planeerimisosakonna juhataja Kalle Pungas partnereid.

Kontorihoone projekteerisid lasteaiaks ümber Merike ja Tasu Kordemets Paide EKE Projekt´ist, ehitas AS Remet, omanikujärelvalvet teostas KTLM Group Aarne Orgna  ja finantseeris Saue vald.

3+ lastele on lasteaiakoht tagatud

Saue valla prioriteet on katta lasteaiakoha vajadus eelkõige 3-aastaste ja vanemate laste osas. Vallavanema sõnul on pakkumine ja nõudlus jõudnud Tuleviku tänava maja avamisega tasakaalu. Kõik selle vanuserühma lapsed, kes olid lasteaia nimekirjas, said soovi korral koha.

Saue valda on viimase nelja aasta jooksul rajatud 328 uut lasteaiakohta. 2012. aastal avati 144- kohaline Nõlvaku Lasteaed, 2013. aastal 124-kohaline Nõlvaku Lasteaia Tuleviku filiaal. Lisaks sai 2013. aastal kolm rühmaruumi ja 60 kohta juurde ka Ääsmäe lasteaed. 2014. aasta algus toob täienduse Laagri kooli hoones valmiva rühmaruumi näol, kus saavad koha veel 72 mudilast.