Kuna pea kogu minu senise jalgpallitee on koduklubiks olnud seesama perekond, mis mulle nüüd ka leiba pakub, siis pean ennast piisavalt informeeritud ja pädevaks inimeseks hindama seda arengut, mille pulsil ka Keila Jalgpalliklubi on kätt hoidnud kõik need 18 aastat.

Põlvipõrutavast karjamaast on saanud tipptasemel kunstmuruga väljakukompleks. Teadmatuse tuleviku ees asemel on kindlus, et jalgpalliklubi jääb Keila linna sportlikuks südamelöögiks veel pikkadeks aastateks.

Siit ka minu värskendav pealkiri. Kuigi väljas on juba tume talveilm, siis Keila Jalgpalliklubi elab läbi sisemist kevadet ja värskendavat noorenduskuuri.

Seda nii pallurite kui nende juhendajate läbi. Käesolevast sügisest oleme käima lükanud treeningrühmad Vikerkaare, Rukkilille ja Miki lasteaedades ning loonud klubi juures uue treeningrühma 2006-2007. aastal sündinud poistele. Samuti saavad sügisest meil esmakordselt treenida ka tüdrukud. Oleme võtnud suuna jagada ja külvata siirast jalgpallirõõmu veelgi nooremate poiste ja tütarlaste seas. Toetudes isiklikule kogemusele ja laste silmist vastu peegelduvale rõõmule, on see suund olnud vägagi edukas.

Üldise spordielu arendajatena Keilas ja lähiümbruskonnas pole meie põhieesmärk koolitada ainult tulevasi tippjalgpallureid, vaid ka pakkuda igale lapsele võimalus avastada läbi uute sõprade ja lõbusate ning arendavate mängude just sellist jalgpallimaailma, mis neile sobib.

Meeskonnavaim, koostöö, harjutamine ja rõõm saavutuste üle on kindlasti asjad, mis igale inimesele tulevases elus ühel või teisel viisil kasuks tulevad.

Praktika näitab, et Keilas jalgpalliga alustades on võimalik tulevikus jõuda ka teravamate tippudeni. Hetkel võib Eesti meistri- ja esiliiga võistkondadest leida pea meeskonna jagu meie kasvandikke. Kui põhialused, arusaamine ja armastus mängu vastu omandatud, on võimalik tulevikus tugeva tahtmise ja kutsumuse korral igaühel tippsportlase karjääri poole pürgida. Meie kunagistest kasvandikest esindasid 2013. a Eesti erinevaid koondiseid alljärgnevad mängijad: Kaspar Kaldoja (Eesti U-23/ FC Levadia); Pavel Marin (Eesti U-19/ FC Levadia); Raido Leokin (Eesti U-21/ Sillamäe JK Kalev); Braien Kaldoja (Eesti U-17/ FC Levadia II).

Lisaks uutele noortegruppidele on ka meie treenerite kaader järjest noorenenud. Maailmaturneelt on tagasi allakirjutanu.

Tütarlaste rühma treenerid Moonika Mürk ja Maria Kokser omandasid teadmisi Eesti Jalgpalli Liidu poolt korraldataval treenerite koolitusel ja 15. detsembril sooritasid mõlemad edukalt eksami ning pälvisid EJL C litsentsi. Klubi juhataja ja esindusmeeskonna peatreener Targo Kaldoja lõpetas novembris Eesti Jalgpalli Liidu poolt läbi viidud UEFA A-kursuse ja omandas ka samanimelise UEFA A treeneri litsentsi. Kindlasti saadame treenereid ka järgmisel aastal ennast täiendama ning kvalifikatsiooni tõstma. See on klubi jätkusuutlikkuse seisukohalt kindlasti vajalik. Tänased noored treenerid on enamasti ka meie oma klubi kasvandikud.

Võib öelda, et kujunemas on traditsioonid ja juured on andmas esimesi võrseid.

Kes veel jalgpallipisikuga kokku puutunud pole, siis kasutan siinkohal võimalust kutsuda kõiki proovima ja positiivselt nakatuma. Mine tea, võib-olla leiate staadionilt omale sõbra terveks eluks. Lisainfo meie kodulehelt www.keilajk.ee ja Facebookis.

Keila Jalgpalliklubis on kaks Ott Aunveri, isa ja poeg, mõlemad treenerid. 27-aastane Ott Aunver juunior liitus klubi treenerite perega möödunud suvel, kui tuli tagasi koju Austraaliast.

Treenerina juhendab ta 2006-2007. aastal sündinud poisse, tema hoole all on samuti lasteaedades tegutsevad rühmad.