Kõige rohkem on tähelepanu all olnud ning kirgi kütnud kooli asukoht ning kooli valik, seda eelkõige pere vaatenurgast lähtuvalt.

Omavalitsuse kohustus on määrata igale lapsele elukohajärgne munitsipaalkool, arvestades õpilase elukoha lähedust koolile, sama pere laste õppimist samas koolis, võimalusel ka vanemate soove. Saue vallas on üks munitsipaalkool - Ääsmäe Põhikool. Vastavalt seadusele võib elukohajärgne kool asuda ka teise linna või valla territooriumil, kui on sõlmitud vastavad lepingud. 2012/2013 aastaks on elukohajärgseteks munitsipaalkoolideks nimetatud kolm kooli:

• Ääsmäe Põhikool lastele, kes on rahvastikuregistri andmetel Saue valla elanikud ja kelle elukoht on Saue valla lõunapiirkonnas T-11 Tallinna ringtee riigimaanteest lõuna pool.

• Tallinna Pääsküla Gümnaasium ja Tallinna 53. Keskkool lastele, kes on rahvastikuregistri andmetel Saue valla elanikud ja kelle elukoht on Saue valla põhjapiirkonnas T-11 Tallinna ringtee riigimaanteest põhja pool.

Tänaseks päevaks peaks olema kõikidel Saue valla lastevanematel selge, kus alustab kooliteed nende pere laps sel sügisel. Kui siin on veel ebaselgust, siis meeldetuletuseks (1. septembrini on ju veel aega) võiksid pered tutvuda Saue valla kahe õigusaktiga, mis toetuvad Põhikooli- ja gümnaasiumiseadusele, dokumendid leiab Saue valla kodulehelt aadressil www.sauevald.ee/haridus