Liitumine Euroopa Liiduga on toonud kaasa kõrgendatud tähe­lepanu keskkonnakoormuse vä­hendamisele, millest tingituna on vee-ettevõtetele pandud kohustus korrastada ja uuendada puhastid. Nii on saanud Soe küla endale uue biopuhasti möödunud aastal ja Suislepa küla puhasti valmib selle aasta lõpuks.

Möödunud aastal valminud Mustla Posti tänava alune ka­nalisatsiooni kollektortorustik võimaldab tulevikus kanalisat­siooniteenust pakkuda peaaegu kogu aleviku piires. Projektee­rimistööd on juba alanud ning vee- ja kanalisatsiooniteenusega liitumiskohtade skeemid on saa­detud elanikele.

Projekteeritavate süsteemide ehitamine võtab veel kaua aega, kuid algust saab teha juba järg­misel aastal. Samas peavad kin­nistu omanikud, kellel siiani ei ole vee- ega kanalisatsiooniteenu­se kasutamise võimalust, arves­tama, et oma krundi sees tuleb torustiku ehitamise kulu ise kat­ta ja samuti tasuda liitumistasu. Seda saab teha ka osa kaupa.

Kraanivesi on Tarvastu vallas täna kõikjal joogivee normidele vastav. Kärstna pumbamaja teh­noloogia uuendamine andis puh­ta kraanivee ja aastaid kestnud probleem lahenes. Järjekord on nüüd jõudnud Soe pumbamajani, mis uuendatakse 2012. aastal.

Tehtud investeeringud on ol­nud märkimisväärsed. Samas on uuendused toonud kaasa olulise muutuse tehnoloogias, mis vajab pidevalt hoolt ja kulutusi. See­pärast on vee-ettevõte sunnitud pikka aega muutumatuna püsi­nud hindu tõstma.

Vee- ja kanalisatsiooniteenuste uued hinnad hakkavad kehtima alates 1. jaanuarist 2012, seepä­rast palume kõikidel tarbijatel teatada veemõõtja näit hiljemalt 6. jaanuariks tuleval aastal. Selle ajani saab arveldada vana hinna­ga.