Tavakodaniku jaoks on olulisim muudatus raiekorra uues redaktsioonis see, et raie teostamisel liinirajatise kaitsevööndis (elekter, telefon, tänavavalgustus) tuleb kindlasti raie kooskõlastada liinirajatise valdajaga. Näiteks Elionile kuuluvate liinide puhul tuleb pöörduda ettevõtte poole jne. Samuti tuleb kõnniteele või sõiduteele ulatuva raie korral tagada ohutus liiklejaile, mis tähendab, et tee tuleb sulgeda ohutuse tagamiseks. Selleks tuleb taotleda linnavalitsuselt luba tee või tänava ajutiseks sulgemiseks geoinfo-spetsialistilt telefonil 455 0522.

Kui raieluba on kätte saadud, annab taotleja allkirja, et vastavad nõusolekud vajadusel võetakse: raie teostaja (raieloa saaja) vastutab ohutu töö teostamise eest.

Kuna kõik raied ei toimu koheselt või jäävad hoopis teostamata, tuleb raiumise ajast teavitada linnavalitsust 3 päeva enne või pärast raiumist.

Uue korraga kaob ära raieloa kehtivuse piirang ehk raieluba väljastatakse tähtajatult.

Tähele tuleb panna nõuet, mille puhul on raieloa taotlejale õigus määrata asendusistutust, kui puud on hävinemiseni vigastatud või kui ebaõige kärpimise tagajärjel pole tagatud puu elujõulisus ja see sureb.

Uue kehtestatud vormi raieloa taotluse esitamiseks leiab linnavalitsuse kodulehelt.