Septembrikuu on märkamatult mööda saanud, õppetöö käib täies hoos.

Tõsise töö alustamisel jäi meelelahutuseks aega vähevõitu ja seepärast on ka sündmusi, mida teiega jagada napilt. Aga kõik mis on, on väga rõõmustav ja kuulub kindlasti plussmärgi alla.

* Kooliaasta alguses rõõmustas vald meie õpetajaskonda teatega, et on otsustatud tõsta pedagoogide töötasu. On väga meeldiv, et meie tööd ja tulemusi on märgatud!

* Palju õnne, kallis kolleeg Sirje Kõresaar, austava tiitli Aastate õpetaja saamise puhul! Siinkohal meenutavad sind Sinu kunagised õpilased ja nüüd juba üliõpilased Karoliina Pung ja Pipilota Neostus:

1. september. Ise pisikesed mudilased, tugev värin südames, seisime rivis ja ootasime oma korda. Lahkel pilgul meid saatev Pipi Pikksukk, vahva tegelane, sai meie uueks klassijuhatajaks, kasvatajaks, soovitajaks, Õpetajaks.

Õpetaja on inimene, kes oma igapäevatööd tehes aitab lapsel aru saada lihtsatest ja vähe keerukamatest asjadest täiskasvanute maailmas. Aitab kaasa oma tarkuse ja armastusega inimeseks kujunemisele. Õpetaja Sirje on laste õpetamisele ja kasvatamisele täielikult pühendunud hooliva, asjatundliku olemisega järjepidev inimene. Ta räägib põnevalt, tal on alati palju huvitavaid abimaterjale ning erinevate mängude, liikumise ja muude nippidega oskab ta tunni muuta huvitavaks ning hästi toimivaks. Targa pedagoogina oskab ta aidata nii, et laps ei tunne end saamatu ja rumalana. Ta kiitis meid, kui me seda väärisime ning rääkis väga tõsiselt ja arutlevalt, kui olime millegagi „hakkama saanud" - oskas selgitada teo tagajärgi.

Kuid Õpetajal on ka väike isiklik „salahobi", nö avalik saladus. Laupäeviti linna poole sõites võib tihtipeale näha jagratturist naisterahvast samas suunas kimamas. Pidev spordihimu, lausa janu suusatamise, jalgrattaspordi, duatloni järele iseloomustab kindlasti meie päevakangelast. On ju tegemist lausa naisveteranide 2010. aasta Balti karikavõitja ja Eesti meistri, Raudmehe klubi liikmega.

Kindlasti ei saa mööda minna ka paljudest teatritükkidest, mis Õpetaja käe all võtsid fantastilist ja lõbusat ilmet. Lavastasime „Kakukest", „Punamütsikest" ja paljusid teisi klassikaks saanud lastenäidendeid.

Pidevad vahvad klassiüritused ning kõikvõimalikud ettevõtmised muutsid koolielu põnevaks ja aktiivseks. Nagu ütleb laulusalmgi: „Minu õpetaja koolis kõige parem on..."

* 26. septembril osales 30 Uulu kooli õpilast Jõulumäel maakondlikul jooksukrossil.

Henry Laurson, Siim- Sander Pihu ja Indrek Kaiste saavutasid 3 x 1000 m teatejooksus III koha ning pendelteatejooksus jäi meie osaks igati tubli IV koht maakonna põhikoolide hulgas.

* 14. septembril toimus traditsiooniline sportlik sügisüritus Reipalt koolipinki. Jooksukrossil ja sellele järgnenud mõnusal maastikumängul osales kogu koolipere. Kontrollpunktides lahendati erinevaid ülesandeid ja pildistati võidu. Siinkohal saate nautida võitnud 9. klassi fotot.

* Eelteatena anname teada, et sel aastal möödub 245 aastat hariduselu algusest Uulu külas.

Koolipere tähistab seda 17.novembril piduliku aktusega ja sellele järgneva koosviibimisega Uulu Kultuuri- ja Spordikeskuses ning Uhlapere Seltsimajas.

Ees ootab pikk kooliaasta. Olge terved ja tublid!