Esimene kohtumine toimus Šotimaal Stirlingi linnas 26.-29. septembrini 2011. Külastasime Šoti partnerorganisatsiooni Adult Learning Team Stirling Council. Seal said kõik võimaluse tutvustada oma asutust ja selle tegevust.

Minul oli ette valmistatud põhjalik esitlus Võru raamatukogu töö ja siin toimuvate üritustenäituste- koolituste kohta. Lepiti kokku järgmiste töökoosolekute toimumise ajad, arutati, millist suhtlusplatvormi kasutada ja muid projektitööga seotud teemasid. Osalesime vabatahtlike õpperühma tunnis, mis oli kogu meie grupi jaoks pisut keeruline, sest koolitaja rääkis šoti murrakus ja sellel ei tundunud inglise keelega mingit seost olevat.

Detsembri alguses toimus teine töökoosolek ehk operatsioon „Nutcracker" Austrias Viinis, vastuvõtjateks partnerid firmast Murad&Murad. Austria partnerid olid oma meediatudengitel palunud ette valmistada projekti logo esitlused. Esitleti kolme logot, mille hulgast valisime oma projekti jaoks välja kõige sobivama.

Toimusid tulised arutelud Facebooki kasutamise üle, mõned partnerid ei pidanud seda usaldusväärseks suhtlusplatvormiks. Õhtul külastasime Viini loodusmuuseumi ja saime võimaluse nautida muuseumi katuselt vaadet jõuluehetes Viinile.

Teisel tööpäeval arutlesime märtsis Soomes toimuva kohtumise ehk operatsiooni „Löylynlyömat" teemadel.

Lõpetuseks saime ennast proovile panna kahveltõstukiga sõites. See on üks paljudest praktilistest töödest, mida Austria partnerorganisatsioon oma täiskasvanud õppijatele õpetab. Kogemus oli väga huvitav.

6.-10. juunini toimub projektikoosolek Võrus eesmärgiga parandada raamatukoguhoidjate inglise keele oskust. Organiseerisime raamatukogus inglise keele koolituse. Kaks kuud kestval koolitusel osaleb kümme inimest. Keeletunnid on ühtlasi võimalus arutada projektiteemasid ja valmistada ette partnerite vastuvõttu.

Esimene projektikohtumine Šotimaal

Esimene projektikohtumine Šotimaal