„Pakkumise üle asuda tööle vallavanemana mõtlesin ma järele päris kaua. Tahan olla inimlik juht, et meie vald, mis asub pealinnast kaugel, oleks näoga inimese poole," lubas Ene Maaten volikogule, kellega soovib enda sõnul hakata tegema head koostööd. Kindlasti tuleb seejuures kasuks tema töökogemus volikogu esimehena vallavolikogu üle-eelmises 2005. aastal valitud koosseisus.

Erilise tähelepanu alla lubas Maaten võtta lapsed, seda juba nende sünnist alates. Tunnustades Halliste kooli põhihariduse andjana, pidas ta oluliseks, et ka valla gümnaasiumieas noortel oleks sõidu- ja kõik muud võimalused õpingute jätkamiseks.

Hoolt lubas sotsiaalvaldkonda põhjalikult tundev vallavanem kanda ka eakate eest.

Ene Maaten on sündinud 1963. aastal. Viimati töötas ta aastaid Suure-Jaani vallas SA Lõhavere Ravi- ja Hooldekeskus juhatajana. Sellele eelnes õpetajatöö endises Õisu ametikoolis.

Ta on ema kolmele pojale ja vanaema väikesele pojapojale, hinnates väga nende rolli oma maailmavaate kujunemisel. IRL-i nimekirjas volikokku valitud Ene Maaten oli oma valimisnimekirja vallavanemakandidaat.


Ta valiti vallavanemaks salajasel hääletusel seitsme poolthäälega, vastu oli kolm ja erapooletu üks volikogu liige.