Ehitustööde käigus rajati Pärnamäe Keskuse ette ringtee, et keskusesse tulek oleks liiklejatele mugav ja ohutu ning säiliks piirkonna aedlinnalikult lihtne ja õdus keskkond. 3600 m2 pindala hõlmava keskuse ankurrentnik on Rimi ning keskuse teisel korrusel hakkab 400 m2 alal lastele elamusi pakkuma Minilandi mängutuba. Lisaks avavad keskuses uksed ka Tokyo Sushi, Drumsticks ning Cocodrillo restoranid ning ehedat Eesti toitu hindavatele külastajatele pakuvad Uus kaubanduskeskus Pärnamäel avas uksed kvaliteetseid toidutooteid Muhu Leib, Leoki Kala ja Jaani Lihapood.

Ühtekokku tegutseb Pärnamäe Keskuses üle 20 ettevõtte, mis pakuvad külastajatele lisaks toidukaupadele ka ilutooteid ja -teenuseid, lilli, lemmikloomatarbeid, jalatsite parandust ja rõivaste keemilist puhastust, tehnikakaupu ja ravimeid. Tagatud on ka vajalikud teenused autoomanikele – EURO Oil tankla ning Mündipesula, mis pakub selvepesu teenust. Viimsi valla abivallavanema Oliver Liidemanni sõnul on Viimsisse viimastel aastatel rajatud mitmeid tegevus- ja ostukeskusi, valla idapiirkonnas on seni kaubanduspindu olnud aga kesiselt.

“Uue keskuse avamisega saavad ka Laiaküla, Pärnamäe, Randvere ja Viimsi naaberomavalitsuste elanikud võimaluse teha igapäevaoste kodule lähemal, samuti tekib valda juurde uusi töökohti,” lausus Oliver Liidemann.

Liideman tõi välja ka asjaolu, et kaubanduskeskuse rajamisega korraldati liiklemine Laiaküla piirkonnas ohutumaks. “Tänu ringristmikule avatava kaubanduskeskuse ees saab Pärnamäe teel nüüd turvalisemalt sooritada nii vasak- kui ka parempöördeid,” lisas ta. Pärnamäe kaubanduskeskus avas uksed 15. juunil. Keskuse ehitas Kaveks Holding OÜ ja MA Kinnisvara Arenduse OÜ tellimusel Maru Ehitus AS.