Nõmme linnaosa vanema Rainer Vakra kinnitusel on praegu­seks valmis ehitatud reovee-, sadevee- ja joogiveetrassid ning pai­galdatud vajalikud side- ja elektriliinid. “Selle aasta alguses sõlmiti leping Marble OÜ-ga teede ja katete ehitamiseks ning haljastuse rajamiseks, nende töödega alustatakse vastavalt ilmastikuoludele. Jaanuarikuu lõpuks selgub ka firma, kes ehitab väliletid,” tutvustas Vakra Mustamäe turu ehituse senist käiku.

Vakra sõnul avatakse esialgu ainult väliturg, kus tänavu saab kaubelda kuni oktoobri lõpuni, kuid turuhooned loodetakse val­mis saada järgmiseks kevadeks. “Erinevalt Nõmme turust, mis on üles ehitatud kioskitesüsteemile, tulevad Mustamäele lisaks välilet­tidele kaks hoonet: üks liha-, kala- ja piimatoodete, teine puu- ja juurvilja müügiks,” lisas ta.

Nõmme Turu direktori Vello Loki väitel turuhoonete rajamine viibib seoses detailplaneeringu menetlemisega. “Detailplaneerin­gu menetlemine võtab oodatust kauem aega, kuid me ei soovi raja­da ühtegi ehitist ebaseaduslikult. Kui midagi ettenägematut vahele ei tule, siis loodame turuhooned järgmiseks kevadeks valmis saada, et mustamäelased saaksid kodumaist toidukraami aastaringselt os­ta,“ rääkis Vello Lokk.

Vakra hinnangul ei saa Mustamäe turust kindlasti ainult kaup­lemiskoht. „ Siia tuleb ka väike purskkaevuga haljasala, kus on hea võimalus turumelust jalga puhata,“ rääkis Vakra.

Teatavasti mustamäelastel praegu oma turg puudub, kui mitte arvestada kohutavas seisus Szolnoki turgu, mis ei vasta elementaarsetelegi nõuetele. Tallinna linnavalitsus on seadnud eesmärgiks rajada Nõmme turu eesku­jul põllumajandussaadustega kauplemise paigad ka teistesse linnaosadesse. Lisaks Mustamäele ehitab Nõmme Turg turu ka Lasnamäele.