esmaspäeval male (ju­hendaja Rein Vahtra), puu­tööring (juhendaja Andrus Liigus), 2.-3. kl plokkflöötja 5.-6. kl ansambel (juhen­daja Eda Piilmann);

teisipäeval algklas­side sportmängud (Silje Tohvri), poiste ansambel (Eda Piilmann), kunstiring (Maire Nurk), näitering (Tiina Volens), maadlus­ring (Aarne Kõiv);

kolmapäeval käsi­tööring (Piret Jukk), 5.-9. kl sportmängud (Silje Tohvri);

neljapäeval solis­tid ja mudilaskoor (Eda Piilmann), tantsuring (Jane Nirgi), loodusring (Hilda Leppik), maadlus­ring (Aarne Kõiv);

reedel plokkflöötja 5.-8. kl solistid (Eda Piilmann).

Sügisene seenenäi­tus. Sügis algas koolis seenenäitusega. Õpetaja Hilda Leppik ja 8. klassi õpilased olid näitusele too­nud 42 erinevat seenelii­ki. Huvi pakkusid lastele põdramokad, märkamatu, kuid kaunis maatäht, val­ge hellvel ja lehterkuke­seen. Vaadata sai tuntuid ja vähemtuntuid söögisee­ni ja ka punast ning valget kärbseseent.

800 aastat Ümera lahingust. 23. septemb­ril toimus Ümera lahingu 800 aastapäevale pühen­datud maastikumäng. Juba enne valmistati kil­pe ja mõned teritasid ka mõõku. Originaalsemad kilbid meisterdasid Krist­jan Mänd, Kristo Jukk, Kunnar Aun, Frans Leis, Egert Neverovski ja Gerrit Krabi. Ümera lahingu tut­vustamiseks otsiti mater­jale ja kujundati stende. Huvitavama stendi panid kokku Katherine Meinberg ja Kristiina Kipper 7.klas­sist. Sügise alguse päe­val toimus nn lahing ehk maastikumäng, kus 8 ma­levat katsusid jõudu täpsu­ses, saapaviskes, kiiruses, osavuses, „ehitati“ võist­konnakaaslastest linnust, pandi proovile teadmised. Lahingusse mindi direkto­rist kuninga kihutuskõne ja sõjaloitsu saatel. Lahing lõppes tänupalvega. Oli tegus ja originaalne päev. Tänusõnad ürituse eestve­dajale ajalooõpetaja Maret Mikolaile.

Kooli presidendi va­limised. Kirivere kooli õpilased valisid septembri viimasel päeval Klassiva­nemate Kogule presiden­ti. Kandidaatideks olid Katherine Meinberg 7. klassist, Saamuel Pedosk 8. klassis ja Johannes Atso 9. klassist. Ülekaalukaks võitjaks osutus Katherine. Jõudu ja ettevõtlikkust tal­le!

Sport. Spordis katsuti jõudu kooli spordipäeval ja maakondlikel võistlustel. Väga tublid olid algklassi õpilased murdmaateatejooksukrossil Viljandis, kus saavutati põhikoolide ar­vestuses 1. koht. Võistkon­da kuulusid Järmo Krillo, Martin Orgusaar, Kimmo Sepp 2. klassist, Kaimar Ennika, Kristo Jukk, Kersti Siimula 3. klassist, Frans Leis, Gloria Liiver, Brita Maasik, Raili Mets, Triin Orgusaar, Tiia-Linda Purge 5. klassist.

Päev looduses. Vil­jandi Omavalitsuste Liidu korraldatud keskkonnaha­ridusprogrammi raames käisid 2.-4. klassi õpilased Soomaal ja 5.-7. klassi õpi­lased Tääksis. Soomaal matkasid ja tutvusid lap­sed Riisa rabaga. Tääksis mõõdeti ebatraditsiooni­liste mõõtmisvahenditega rändrahne ja uuriti Tääksi järve vee-elustikku ning selgrootuid. Täname õppe­käikude eestvedajat õpeta­ja Hilda Leppikut.

Õpetajate päev. 1. ok­toobril tähistas koolipere õpetajate päeva. Tradit­siooniliselt õpetajad loge­lesid ja 9.klassi õpilased andsid tunde.

Mõned mõtted 9-ndikelt

Õpetajate päev oli tore. Tundides käia oli väga hu­vitav. Kahju, et neid nii vähe oli. Peale õpetajate päeva kuulsin ma palju­de üheksandike suust, et nemad küll õpetajaks ei hakka. Õpetajate päev oli meeldiv kogemus, aga õpe­taja töö on väga närvesööv. (Britta Jukk)

Õpetaja amet ei olegi just väga kerge. Eriti vas­tik on siis tundi anda, kui õpilased lollitavad. Muidu oli väga tore päev ja mul on hea meel, et sain ka õpeta­ja ameti ära proovida. (Jo­hannes Atso)

Peale õpetajate päeva sain ma aru, kui närvesööv ja vahel ka ebameeldiv see töö on. Mõnes klassis oli selline tunne, et ma polegi õpetaja vaid lasteaiakasva­taja. (Laura Priivits)

Õpetajate päev oli oma­ette elamus. Nüüd ma saan palju paremini aru, kui raske on õpetajal õpi­lasi õpetada. Õpetaja töö on auväärt töö. ( Lembit Siniroht)

Ma arvan, et õpetaja töö polegi kõige hullem. Algul ma kartsin. Ma ar­vasin, et tundide andmine ei tule mul välja. Kui saak­sin, oleksin veel õpetaja. (Janne Luik)

Mulle meeldis õpetajate päeval õpetaja olla. 1. ja 2. klassi õpilased olid täitsa korralikud ja tublid, tegid kõike kaasa. Tahaks veel neile tunde anda. Õpetaja­te päev jääb mulle alatiseks meelde. (Margit Papp)